Українські банки не бачили такої кількості "вільних" грошей з минулого року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські банки не бачили такої кількості "вільних" грошей з минулого року

2666
Залишок коштів на коррахунках банків України зріс до річного максимуму - 25,9 млрд грн. Нагадаємо, ще місяць тому фінустанови відчували справжній грошовий голод - залишки на коррахунках перебували нижче 10 млрд грн, пише Дело.
Залишок коштів на кореспондентських рахунках банків України на ранок 27 грудня досяг 25,9 млрд грн, збільшившись за останню добу на 0,5 млрд грн. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Національного ліквідністю після регуляторних нововведень Нацбанку. Так, з 30 листопада набрала чинності постанова №407, згідно з якою на окремому рахунку НБУ необхідно буде тримати тільки 70% обов'язкових резервів (ці кошти, по суті, "заморожені"). Інші 30% можна буде зберігати на кореспондентському рахунку банку. Відзначимо, раніше на окремий рахунок НБУ перераховувалися всі 100% резервів.
Як повідомило джерело, найжорсткіше за останні п'ять років грошове "голодування" українські банки зазнали на початку вересня, коли залишки коштів на кореспондентських і транзитних рахунках комерційних банків (на ранок 8 вересня) впали до 9,39 млрд грн. Це мінімальний показник з 26 вересня 2006 року.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас