Агентство Standard & Poor's ненавмисно знизило рейтинг банку Goldman Sachs — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Агентство Standard & Poor's ненавмисно знизило рейтинг банку Goldman Sachs

390
S & P побило рекорд за кількістю помилково виставлених оцінок: після помилки з Бразилією, Україною і Францією, агентство випустило неправдиве повідомлення про рейтинг великого американського банку Goldman Sachs, пише Дело.
Міжнародне агентство Standard & Poor's в цьому році б'є рекорди за кількістю помилок, пов'язаних з публікацією кредитних рейтингів. Як вказує РБК daily, останньою жертвою безпечності агентства став інвестбанк Goldman Sachs: в минулий четвер S&P налякало інвесторів повідомленням на своєму сайті про зниження кредитної оцінки Goldman до "AA-".
Рішення виглядало дивно, бо в попередній раз S&P знизило рейтинг американського банку. Акції Goldman відразу подешевшали на 1%. Правда, представник S&P швидко спростував інформацію з власного сайту компанії, підкресливши, що рейтинг банку "залишився незмінним".
Разом з тим аналітики звертають увагу, що за останні півтора місяці це вже четвертий прорахунок рейтингового агентства. У середині листопада S&P допустило помилку, повідомляючи про підвищення рейтингу Бразилії: в заголовку повідомлялося, що він був поліпшений до "BBB-", хоча з тексту повідомлення було ясно, що насправді кредитна оцінка країни підвищується з "BBB-" до "ВВВ". Тоді ж агентство повідомило, що присвоїло рейтинг "B+" держоблігаціям України, яких, як з'ясувалося пізніше, не існувало зовсім. Причому агентство усвідомило це і виправило помилку тільки два дні тому.
Проте найсерйознішу промашку S&P допустило на початку листопада, коли в Європі вирували пристрасті навколо боргової кризи. Зокрема, агентство повідомило на своєму сайті, що знижує рейтинг Франції з рівня "ААА", проте дуже швидко ця інформація зникла, а агентство виступило зі спростуванням, зваливши всю вину на "комп'ютерний глюк". Проте того ж дня спреди між німецькими і французькими облігаціями досягли рекордного в історії зони євро рівня.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас