Вчені з'ясували вплив лоскоту на тварин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені з'ясували вплив лоскоту на тварин

126
Вчені провели дослідження з метою дізнатися, як тварини реагують на лоскіт.
Працівник заповідника для тварин у графстві Кент Філ Ріджес з'ясував, що 19-річна горила Еммі не може задоволено фиркає, коли її лоскочуть. Крім того, Ріджес заявив, що не раз бачив, як горили в грі лоскочуть одна одну.
У науковій роботі, опублікованій в журналі Current Biology, вчені порівняли звуки, що видаються людиноподібними мавпами, коли їх лоскотали, з людським сміхом, передає Бі-бі-сі.
Було відзначено багато акустичних паралелей, що дозволило зробити висновок про те, що у людиноподібних мавп еволюційне джерело сміху збігається з людським, а це, ймовірно, вказує на загального прабатька, який сміявся при лоскоту.
Кілька років тому Джаак Панксепп, який працює нині в коледжі ветеринарії в університеті штату Вашингтон, вирішив з'ясувати, як щури реагують на лоскіт.
Дослідники дізналися, що гризуни при лоскоту видають високочастотний писк, що не сприймається людським слухом. Такі ж звуки щури видавали при грі з іншими щурами.
Вчений стверджує, що все більше число дослідників поведінки тварин звертаються до інтернету, тому що там вони мають доступ до величезної кількості аматорських відеозаписів, які потім систематизуються і аналізуються.
Швидкий пошук знаходить велику кількість тварин - таких, як сови, собаки, сурикати, пінгвіни і навіть верблюди і дельфіни, які видають звуки при лоскоту.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас