За аварії на АЕС "Фукусіма-1" проведуть нове розслідування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За аварії на АЕС "Фукусіма-1" проведуть нове розслідування

159
Група експертів, які вивчали розвиток подій під час аварії на АЕС "Фукусіма-1" в Японії, почне нове розслідування вже в січні поточного року.
У результаті аварії на АЕС "Фукусіма-1" після землетрусу 11 березня 2011 і руйнівного цунамі була зупинена подача води для охолодження реакторів. Це призвело до того, що паливо пропалило корпуси реакторів і накопичилося в захисній оболонці. Одночасно з цим вибухи водню на першому і третьому реакторах пошкодили дах енергоблоків. Наслідком цього стали витоки радіації в повітря і воду, після чого радіоактивні речовини стали виявляти в питній воді, овочах, чаї, м'ясі та інших продуктах.
Згідно з попереднім планом, для проведення нового розслідування будуть сформовані чотири групи експертів. При цьому комісія повинна бути повністю незалежною від держави, передає РИА Новости.
Крім опитування численних свідків аварії, зокрема працівників станції, службовців компанії-оператора АЕС "Фукусіма-1" TEPCO і тих, хто покинув свої пости ще до трагедії, експерти мають уважно вивчити дії, початі колишнім прем'єр-міністром Японії Наото Каном та іншими вищими чиновниками.
Першу доповідь за підсумками розслідування комісії було надано чинному прем'єру країни Есіхіко Ноді 26 грудня 2011 р. У ній відображені помилки, які були допущені з боку компанії TEPCO і уряду під час перших днів ліквідації аварії на АЕС.
Прем'єр-міністр Японії 16 грудня оголосив про завершення другого етапу ліквідації аварії на АЕС "Фукусіма-1" - холодної зупинки першого, другого і третього реакторів станції. Цілями так званого другого етапу ліквідації аварії на АЕС були стабілізація температури в реакторах нижче 100 градусів, зниження радіаційного випромінювання в енергоблоках і рівня радіації на території станції.
Наступне довгострокове завдання, що стоїть перед Японією в найближчі 30-40 років, - це демонтаж самих реакторів і вилучення ядерного палива.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас