2012: Найбільш очікувані події року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

2012: Найбільш очікувані події року

Казна та Політика
1975
Символ 2012р. - Дракон. Причому, Дракон не простий, а чорний і водоплавний. Якщо вірити зіркам, то роки, що проходять під заступництвом цього міфічного створіння, відрізняються особливою щедрістю на події, несподіванки та сюрпризи.
"Земний" же і звичайний календар нагадує: рік буде високосний, що, згідно з народною прикметою, теж говорить про неосяжну грандіозність всього того, що "належить пережити". Серед найбільш очікуваних подій 2012 р. ми виділили такі.
Новий кінець світу
Мабуть, найважливіша подія планетарного масштабу, що торкнеться всіх і вся, - це, звичайно, кінець світу. Дата чергового апокаліпсису призначена на 21 грудня 2012р. Саме цей день значиться останнім у міфічному календарі майя, а значить, і знаменує собою кінець людської цивілізації.
Мешканці Південно-Східної Мексики, нащадки стародавньої цивілізації, не збираються залишити настільки знакову дату без уваги і мають намір навіть заробити на цій події. Туристичні агенції країни розраховують прийняти протягом 2012р. приблизно 52 млн туристів.
Втім, поки це лише прогнози: велика частина мексиканської археологічної братії впевнена, що 21 грудня означає лише кінець циклу в календарі майя, але аж ніяк не кінець світу.
Вибори на всій планеті
Важливою низкою подій стануть вибори глав держав, що в 2012 р. відбудуться в найбільших державах світу.
Знаковим днем для української політики стануть парламентські вибори. Згідно з Конституцією вони мають відбутися в останню неділю жовтня.
Крім того, президентські вибори у Франції намічені на 22 квітня, а обрання нового лідера США відбудеться 6 листопада. Також президентські вибори - 2012 відбудуться в Фінляндії (15 січня), Туркменістані (12 лютого), Ємені (21 лютого), Південній Осетії (25 березня), Мексиці (2 липня), Венесуелі (7 жовтня) і Пуерто-Ріко (6 листопада ).
Також президентські вибори відбудуться в Росії. Якщо Рада Федерації не призначить іншу дату, країна зробить свій вибір 4 березня 2012р. Вперше президент Росії буде обиратися строком на 6 років.
Крім того, жителям частини цих країн, а також громадянам Вірменії, Білорусії, Греції, Грузії, Казахстану, Ірану, Литви, Монголії, Пуерто-Ріко, Румунії, Сирії, як і Україні належить проголосувати на парламентських виборах.
"Євро" і літня Олімпіада
2012-й однозначно увійде в історію як рік спорту. За 12 місяців уболівальникам доведеться "здолати" одразу дві найбільші події у світі спорту.
14-й чемпіонат Європи з футболу прийматимуть Україна та Польща. Євро-2012 розпочнеться 8 червня і завершиться 1 липня. Це буде третій турнір в історії європейських національних футбольних першостей, господарями якого є дві країни. У чемпіонаті візьмуть участь 16 команд.
А вже через майже місяць, 27 липня, стартують літні Олімпійські ігри. Місцем проведення ігор стане Лондон, який прийме вже третю Олімпіаду. Факел, запалений в Елладі, урочисто принесуть в столицю Туманного Альбіону 27 липня. Завершаться Олімпійські ігри 12 серпня.
Планувалося, що талісманами змагань стануть дві одноокі сталеві краплі Венлок і Мандевілль. Однак вони настільки не сподобалися господарям Олімпіади та іноземцям, що їх замінили на симпатичного британського лева на прізвисько Прайд.
Офіційними талісманами Євро-2012 стали футболісти-близнюки Славек і Славко. Багато хто також називає такий вибір талісманів турніру не надто вдалим.
Євразійський союз
1 січня 2012р. на пострадянському просторі почне функціонувати нова інтеграційна структура - Єдиний економічний простір, до складу якої увійдуть Росія, Білорусь і Казахстан. Документ, що дав ЄЕП путівку в життя, був підписаний президентами трьох держав у Москві 19 грудня 2011р.
Метою формування ЄЕП було створення умов для ефективного розвитку економік держав-учасниць та підвищення рівня життя населення. Усередині ЄЕП за рахунок уніфікації митних тарифів у майбутньому буде забезпечено вільне переміщення товарів, послуг і капіталів через державні кордони.
Надалі в ЄЕП можуть увійти й інші країни, при цьому найбільш активно в пресі обговорюється можлива участь в цій структурі України. Поряд з уже існуючим Митним союзом ЄЕП має стати важливим кроком на шляху до появи іншого об'єднання - Євразійського економічного союзу.
Завершення газових переговорів з Росією
Переговори про ціну на газ для України тривають вже кілька місяців, і перед самим Новим Роком російська сторона заявила, що подарунків Україні робити не буде. Газові переговори продовжаться в 2012 р. Проте, сторони постійно заявляють про неспішне, але впевнене наближення до завершення газової «епопеї». У бюджеті-2012 вже закладена ціна на газ в 416 дол./1000 куб. м.
Ювілей Єлизавети, 200-річчя Бородіно та 100-річчя "Титаніка" 2012р. буде відзначено рядом знаменних круглих дат і ювілеїв. Однією з головних подій, що обіцяє привернути пильну увагу усього світу, стане 60-річчя перебування королеви Єлизавети на британському престолі.
У 2011-му глава Сполученого Королівства Великобританії і Північної Ірландії вже завоювала титул другого за тривалістю правління монарха держави, обійшовши Короля Георга III, який правив у XVIII столітті. Офіційні святкування "діамантового" ювілею намічені на 3 червня 2012р., коли в Лондоні відбудуться ключові події в честь цієї дати, включаючи спуск гігантської флотилії з різних судів і човнів по Темзі.
Грандіозну історичну дату відзначить і Росія. У 2012-му виповнюється рівно 200 років з часів Бородінської битви. Найбільша битва війни 1812г. визначила її результат. Російські війська завдали серйозної шкоди армії Наполеона і зберегли сили для прийдешніх битв. Офіційне святкування заплановане на 7 вересня 2012р.
Ще однією помітною в історії людства круглою датою стане 14 квітня. Рівно 100 років тому цього дня в Атлантичному океані затонув "Титанік". Розкішний лайнер, що вважався найбезпечнішим кораблем, пішов на дно після зіткнення з айсбергом. 1500 пасажирів з 2200 потонули. В соту річницю катастрофи круїзні кораблі відвезуть відвідувачів на місце затоплення.
Восьмий Windows і нове життя Apple
Багатим на події обіцяє стати наступний рік і для IT-індустрії. Одним з найбільш очікуваних стане запуск в червні 2012р. нової операційної системи Microsoft Windows 8. Подія претендує на масштаб "планетарної", оскільки торкнеться майже кожної людини - адже Windows мають на 90% персональних комп'ютерів у світі.
Windows 8 стане першою операційною системою сімейства, що буде повністю адаптована під сенсорні екрани з самого початку. Для цього Microsoft розробила спеціальний графічний інтерфейс (що нагадує інтерфейс Windows Phone 7), що надає зручний доступ до базових функцій.
Крім того, 2012р. стане серйозною перевіркою для нового керівника компанії Apple Тіма Кука, який взяв владу в компанії після смерті Стіва Джобса. Судячи з усього, справи в імперії "надкушеного яблука" йдуть прекрасно. У 2012р. Apple знову порадує нас новинками - iPad 3 та iPhone 5. Новий iPad очікується в березні, iPhone - в червні або вересні 2012р.
Крім того, очікується, що в 2012р. лінійка Apple поповниться новим продуктом - першим інтернет-телевізором. І, як властиво компанії, випустивши його, вона зробить чергову революцію - цього разу на телевізійному ринку.
Новинки кінематографу
Для любителів кіно 2012р. буде багатий на події і прем'єри. Особливо порадує кіноіндустрія любителів фантастики. На 2012 заплановано такі кінопрем'єри, як чергові частини "Люди в чорному", "Сутінки", "Інший світ", "Зоряні війни", "Темний лицар". Фанатів героїв коміксів чекає зустріч з "Новим людиною-павуком" і "Месники".
На 2012 рік намічений вихід картини класика світового кінематографа Бели Тарра "Туринська лошадь", Тіма Бертона "Похмурі тіні", "Римські канікули" Вуді Аллена, Пітера Джексона - "Хоббіт: Нежданна подорож".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас