Вернер Хойер очолив Європейський інвестиційний банк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вернер Хойер очолив Європейський інвестиційний банк

216
Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) з 1 січня 2012 р. очолив Вернер Хойер. Про це повідомляє офіційний сайт ЄІБ. Призначення Хойера було затверджено керуючими банку - 27 міністрами фінансів країн-членів Європейського союзу 21 грудня 2012 р.
Вернер Хойер буде сьомим президентом ЄІБ, оскільки він був заснований в 1958 р. Хойера змінив на посту Філіп Майстадт, який обіймав посаду 12 років.
Вернер Хойер - Державний міністр в Міністерстві закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина, відповідальний за європейську політику і член німецького парламенту (Бундестагу). Він також - спеціальний уповноважений Німеччини з франко-німецької співпраці.
У Німеччині, як у одного з головних акціонерів ЄІБ, є одне постійне місце в Адміністративному комітеті Банку.
Вернер Хойер, народився в 1951 р. в Вупперталі, Німеччина. Він отримав ступінь доктора філософії в економіці в університеті Кельна, де почав свою кар'єру як старший науковий співробітник. Вернер Хойер був обраний в Бундестаг в 1987 р. З 1993 р. до 1994 р. він був Генеральним секретарем FDP (Вільна Демократична партія). Він також працював міністром з європейських справ в останньому уряді Гельмута Коля з 1994 р. по 1998 р.
Відзначимо, 6 грудня 2011 р. Президент України Віктор Янукович підписав закон №4042-VI про ратифікацію фінансової угоди "Європейські дороги України II (проект поліпшення транспортно-експлуатаційного стану автомобільних доріг на підходах до м. Києва)" між Україною та Європейським інвестиційним банком. Про це повідомляє прес-служба глави держави.
Відповідно до закону, Європейський інвестиційний банк надасть Україні кредит у сумі 450 млн. євро на ремонт автодоріг.
В результаті реалізації цього проекту будуть приведені в належний стан 5 ділянок автомобільних доріг, що ведуть у місто Київ. Серед доріг, які увійшли до проекту "Покращення транспортно-експлуатаційного стану автомобільних доріг на підходах до м. Києва" є: М-01 Київ - Чернігів - Нові Яриловичі, М-05 Київ - Одеса, М-06 Київ - Чоп, М- 07 Київ - Ковель - Ягодин, Н-01 Київ - Знам'янка.
Нагадаємо відповідний законопроект №0231 від 19 жовтня 2011 р. Верховна Рада Україна (ВР) прийняла 16 листопада 2011 р.
У серпні 2011 р. "Нафтогаз України" підписав з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) і Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) документи про кредитування модернізації газотранспортної системи України (ГТС). В обох документах фіксуються наміри банків з фінансування проекту модернізації української ГТС. Згідно з документами, кожен банк виділяє по 154 млн дол.
У 2009 р. ЄБРР і ЄІБ заявляли про готовність виділити до 2 млрд дол. на модернізацію ГТС України.
У березні повідомлялося, що Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) планує інвестувати в інфраструктурні та енергетичні проекти України 1 млрд євро.
Європейський інвестиційний банк - фінансово-кредитна установа Європейського союзу для фінансування розвитку відсталих європейських регіонів у формі довготермінових кредитів. Створений в 1958 р. з метою надання кредитів для спорудження та реконструкції об'єктів, які становлять інтерес для країн ЄС. Статутний капітал формується з внесків країн-учасниць і становить 232,393 млрд євро. Членами ЄІБ є держави - члени Співтовариства. Завдання ЄІБ полягає в сприянні «постійного і збалансованого розвитку спільного ринку в інтересах Співтовариства». Для досягнення цієї мети він використовує як ресурси ринку капіталів, до яких має доступ, так і власні.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас