Пентагон замовив у Boeing модернізацію ПРО на суму 3,48 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пентагон замовив у Boeing модернізацію ПРО на суму 3,48 млрд дол.

Казна та Політика
237
Концерн Boeing виграв тендер міністерства оборони США на модернізацію систем протиракетної оборони (ПРО) на суму 3,48 млрд дол. Протягом семи років Boeing зобов'язаний буде провести значну модернізацію зенітних ракет далекого радіусу дії, передає Reuters.
Основним суперником концерну Boeing, який виступав у партнерстві з Northrop Grumman, був ще один гігант американського військово-промислового комплексу - компанія Lockheed Martin, вона виступала у співпраці з Raytheon.
"Ми впевнені, що уряд організував відкритий і чесний конкурс, тим самим підкреслюючи важливість даної програми", - заявив після оголошення підсумків віце-президент Boeing Норм Тью.
Оглядачі відзначають, що зараз компанія Boeing користується практично ексклюзивними правами на поставку даного виду озброєння для армії США. Починаючи з 2001 р., вона стала головним підрядчиком збройних сил країни, а загальна вартість портфеля контрактів оцінюється приблизно в 18 млрд дол.
На даний момент Boeing вже встановив радарні комплекси і пускові позиції ракет-перехоплювачів на військових базах Форт Грилі в штаті Аляска і Ванденберг в Каліфорнії. Як повідомляється, встановлені там ракети здатні збивати міжконтинентальні балістичні ракети на космічному етапі польоту. Призначенням систем є захист від можливої агресії Ірану і КНДР, хоча обидві ці країни не мають засобів доставки такого далекого радіусу.
Система ПРО США включає в себе об'єкти, розташовані в Північній Америці, Західній Європі і на Далекому Сході.
Останнім часом найбільший резонанс був пов'язаний з розгортанням американської системи ПРО в Східній Європі. На необхідності розмістити систему ПРО в Польщі і Чехії наполягав колишній Президент США Джордж Буш. Вашингтон заявляв, що протиракетний щит покликаний уберегти Європу від можливих атак з боку так званих "держав-ізгоїв" - Ірану і Північної Кореї. За планами Вашингтона, вже в цьому році ракети-перехоплювачі будуть встановлені на американських кораблях в Середземному морі. У 2015 р. в систему буде включена Румунія, а в 2018 р. - Польща. Повністю готова до відбиття загроз система ПРО буде в 2018 р. Окремі компоненти європейської ПРО будуть готові до дій вже до саміту НАТО, який відбудеться в Чикаго в травні 2012 р.
Витрати США на створення системи протиракетної оборони постійно зростають. За попередніми оцінками експертів бюджетного управління конгресу, створення в США Національної системи протиракетної оборони (НПРО) обійдеться майже в 60 млрд. дол. в період по 2015 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас