Правляча партія Японії схвалила підвищення споживчого податку до 10% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Правляча партія Японії схвалила підвищення споживчого податку до 10%

Казна та Політика
215
Прем'єр-міністр Японії Есіхіко Нода після довгих дебатів зумів отримати у правлячої Демократичної партії схвалення поданого ним раніше плану з підвищення споживчого податку в країні, починаючи з 2014 року, передає телеканал NHK. Схвалення правлячої партії необхідно для того, щоб пройти голосування в нижній палаті парламенту.
Згідно з планами уряду, споживчий податок в Японії буде підвищуватися в декілька етапів. Перше збільшення з нинішніх 5% до 8% очікується в квітні 2014 року. Підвищення податку до запланованих 10% намічено на жовтень 2015-го.
Головна мета даного плану - заощадження коштів для забезпечення видатків на соціальні потреби, що ростуть в Японії прискореними темпами на тлі старіння населення.
За даними Міністерства загальнонаціональних справ Японії, в 2011 році пенсіонери вперше склали 23,3% від усього населення країни, або 29,8 млн осіб. Більше однієї п'ятої чоловіків - 27,8% - продовжують працювати після пенсії, серед жінок таких 13,1%.
Проблема старіння суспільства, коли на літніх громадян припадає дедалі більша процентна частка, викликана зростанням тривалості життя з одного боку і скороченням народжуваності - з іншого. Обидва ці фактори стають все більш серйозним випробуванням для системи соцстрахування і пенсійного забезпечення, оскільки число працюючих постійно скорочується, а число тих, хто живе за рахунок пенсійного забезпечення - зростає.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас