Учені в ЄС почали розробку тканинних комп'ютерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Учені в ЄС почали розробку тканинних комп'ютерів

29
Метою розробити абсолютно нове покоління комп'ютерів у вигляді одягу задалася група нанотехнологів з Італії, Франції та США. Вони придумали спосіб перетворення бавовняної тканини в транзистори і електричні кола.
На це витрачається стільки ж часу, скільки на фарбування натурального полотна. При успішному освоєнні ця концепція в майбутньому дозволить налагодити серійне виробництво майок-комп'ютерів, передає ИТАР-ТАСС.
Ученим вдалося розробити діючі моделі органічного транзистора і низьковольтного органічного електрохімічного транзистора. Для цього на поверхню бавовняної нитки були нанесені наночастки золота та інших елементів, що пропускають електрику. З такої нитки виткали полотно, яке менш еластичне в порівнянні зі стандартною сорочкою, але еластичніше від відомих зразків провідників.
Бавовняна тканина складається з багатьох сотень переплетених ниток. Винахід нанотехнологів в принципі дозволяє перетворити шматок полотна в комп'ютерну матрицю.
Поки невідомо, чи безпечно буде носити такий пристрій на тілі. Інше питання, яке належить вирішити нанотехнологам, стосується підзарядки комп'ютеризованого одягу.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас