Європейці тікають від кризи в Німеччину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейці тікають від кризи в Німеччину

Нерухомість
693
Згідно з офіційною статистикою, в першій половині 2011 року кількість мігрантів у Німеччині зросла на 19% або 435 тис. осіб. Більшість новоприбулих покинули країни Єврозони, які балансують на межі фінансової катастрофи.
Зокрема, з січня по червень 2011 року в Німеччину перебралося 8890 греків і 7257 іспанців. У порівнянні з першим півріччям 2010 року, чисельність греків та іспанців, які мігрували до Німеччини, зросла на 48% і 49% відповідно.
За перші шість місяців 2011 року частка мігрантів, які прибувають з інших країн Європи, зросла на 11% в порівнянні з відповідним періодом минулого року, потік приїжджих з Африки збільшився на 3%, Азія та Америка відправили до Німеччини на 11% більше мігрантів кожна.
Як зазначає портал The Local, близько третини мігрантів становлять жителі з колишніх країн соціалістичного табору, які приєдналися до Євросоюзу відносно недавно.
На думку експертів, переселенців приваблює стабільність німецької економіки, приріст якої тільки в листопаді 2011 року склав 3%. Рівень безробіття в листопаді знизився до рекордних 6,4%, вперше з моменту об'єднання Німеччини в 1990 році.
Нагадаємо, що німецькі аналітики давно б'ють тривогу, стверджуючи що Німеччині загрожує дефіцит робочої сили. Причини його криються в низькому рівні народжуваності в останні десятиліття і нестачі сертифікованих трудових кадрів. Політики намагаються підвищити привабливість Німеччини для освічених мігрантів, а також розробити правила контролю та обліку громадян, які прибувають в країну.
Завдяки нещодавнім законодавчим послабленням, мігранти зможуть підтвердити отриману раніше спеціальність і отримати ПМЖ в Німеччині за схемою "синя карта". За деякими даними, до початку 2025 по всій Німеччині залишиться понад 3,5 млн. вакантних робочих місць.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас