Японія в 2011 році направила близько 3% ВВП на валютні інтервенції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія в 2011 році направила близько 3% ВВП на валютні інтервенції

Казна та Політика
153
Японія в 2011 році витратила близько 14,3 трлн ієн (184,5 млрд доларів), або приблизно 3% від ВВП країни, на здійснення інтервенцій на валютному ринку, що проводяться для стримування зростання курсу ієни. Про це повідомило агентство "Кіодо" з посиланням на дані Міністерства фінансів країни.
За цей рік уряд і Центробанк Японії провели три валютні інтервенції - після землетрусу і цунамі 11 березня, в серпні та жовтні поточного року.
Банк Японії має кілька способів для здійснення валютних інтервенцій. Так, у нього є електронна торговельна платформа EBS, яка дозволяє йому робити замовлення на купівлю або продаж валюти на відкритому ринку. Під час останніх декількох валютних інтервенцій, проведених з вересня 2010 року, фінрегулятор використовував саме її для продажу ієни на ринках Лондона і Нью-Йорка.
У японського ЦБ також встановлені канали конфіденційного зв'язку з банками, за якими він "спускає" їм вказівки щодо поведінки на ринку. За деякими даними, ці канали були задіяні під час масштабної інтервенції 31 жовтня, коли японський фінрегулятор спільно з Мінфіном продав 7,5 трлн ієн на відкритому ринку.
Березнева інтервенція була проведена спільно з банками західних країн. У серпні Японія провела інтервенцію самостійно, вливши в ринок 4 трлн ієн (близько 52 млрд доларів).
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас