Ціни на золото впали до мінімуму за півроку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на золото впали до мінімуму за півроку

Банківські метали
816
Ціна на золото впала в процесі торгів у Лондоні до 1 523 доларів за тройську унцію, що є мінімумом за останні півроку, пише The Financial Times. У порівнянні з максимумом, досягнутим у поточному році, ціна знизилася на 400 доларів.
Головною причиною здешевлення золота в останні тижні є прагнення інвесторів обзавестися доларовою готівкою на тлі обвалу євро. Найбільш вигідними є операції з продажу золота, яке високо котирується. Приміром, один з найбільших фондів з продажу дорогоцінних металів SPDR Gold Shares реалізував за останній місяць 44 тонни - близько 3% всіх своїх запасів. Крім того, золото продають банки, які гостро потребують зараз коштів.
Варто зазначити, що аналогічні процеси йшли під час гострої фази глобальної фінансової кризи 2008 року. Тоді дорогоцінний метал подешевшав на 30% відносно свого рекордного на той момент значення - близько 1 050 доларів за унцію. Проте потім золото не лише відновило свої позиції, але й поставило новий рекорд.
Загалом ціна на золото все ж зросла на 8% в 2011 році. Однак багато інвесторів через сильне падіння вартості металу в другій половині року розчарувалися в ньому як у найбільш безпечному варіанті вкладення коштів.
Трейдери вважають, що золото є гарним захистом капіталів при стагфляції, але зараз світова економіка і фінансові ринки перебувають радше в стані класичної стагнації, яка не супроводжується зростанням цін на товари і знеціненням валют.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас