Економісти передбачають повернення рецесії в Європу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економісти передбачають повернення рецесії в Європу

Валюта
540
Більшість опитаних Бі-бі-сі провідних економістів не сумніваються, що наступного року Європу знову чекає рецесія.
Більшість опитаних Бі-бі-сі провідних економістів не сумніваються, що наступного року європейську економіку знову чекає рецесія.
Кожен п'ятий респондент вважає, що в майбутньому зона ходіння євро не буде існувати в її нинішньому вигляді, коли до неї входять 17 країн. При цьому більшість опитаних оцінюють імовірність розпаду єврозони як 35-40%.
Згідно з опитуванням, більшість економістів прогнозують, що облікова ставка банку Англії не зміниться протягом всього 2012 року становитиме 0,5%.
Опитування проводилося серед 34 економістів Європи та Великобританії, за порадами яких регулярно звертається банк Англії.
25 з 27 опитаних передрекли Європі економічний спад.
В останні місяці економічне зростання в Європі сповільнилося через боргову кризу, яка змусила уряди кількох країн ЄС урізати державні витрати і значно підірвала довіру до міжнародних фінансових ринків.
Економіка країн єврозони з липня по вересень зросла на 0,2%, тоді як загальний показник зростання держав Євросоюзу склав 0,3%.
Глави європейських держав підписали угоду, покликану встановити більш тісну фінансову взаємодію між членами ЄС та встановити жорсткі обмеження на розміри бюджетного дефіциту. Ці заходи дещо заспокоїли ринки, однак не могли переконати їх у тому, що ситуація залишатиметься стабільною і в майбутньому.
Чим довше тривають перипетії боргової кризи, тим більш імовірним стає варіант повернення ЄС в рецесію, упевнені економісти.
Економічне зростання у Великобританії в третьому кварталі 2011 року склало 0,6%. Але за три попередні місяці зростання не відзначалося.
Лобістська група CBI, що представляє інтереси бізнесу, повідомила, що в 2012 році економіка ЄС може пожвавитися в тому випадку, якщо вдасться швидко подолати болючі наслідки скорочення бюджетних дефіцитів у європейських країнах.
У своєму новорічному зверненні керівник CBI Джон Крідланд заявив, що криза в єврозоні може бути надзвичайно небезпечною для економіки Великобританії, оскільки ця країна відправляє в ЄС 40% своєї продукції на експорт.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас