В Україні хочуть заборонити поліетиленові кульки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні хочуть заборонити поліетиленові кульки

948
Про це ефірі українського телеканалу повідомив начальник управління благоустрою територій та комунального обслуговування Мінрегіону Олександр Ігнатенко, передає Інтерфакс-Україна.
Відповідний законопроект, за словами начальника управління Мінрегіону, вже підготовлено. При цьому Мінрегіон, за його словами, відчуває труднощі при погодженні законопроекту з іншими профільними міністерствами.
"Ми намагаємося погодити законопроект, а чиновник з міністерства - не буду говорити якого - думає: а в чому ж я буду носити масло або ковбасу з магазину? У міністерствах багато жінок працює, які купують продукти - для них це проблема", - повідомив Ігнатенко.
Він уточнив, що Мінрегіон не заперечує проти випуску цупких великих кульків.
На сьогоднішній день, повідомив начальник управління Мінрегіону, в Україні налічується близько 5 тисяч сміттєвих звалищ, щорічно з'являється 35 тис. несанкціонованих.
Це, на його думку, пов'язано з відсутністю в деяких населених пунктах, особливо в сільській місцевості, послуги з вивезення сміття, яка регулярно працює.
За його словами, тільки 30% сіл мають можливість користуватися цією послугою, тому і створюють несанкціоновані звалища, які, як правило, прибираються під час весняних робіт з благоустрою.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас