Бойко: ЄС порушив власне законодавство, погоджуючись на будівництво Південного потоку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бойко: ЄС порушив власне законодавство, погоджуючись на будівництво Південного потоку

Енергетика
524
Країни-члени Європейського енергетичного співтовариства, які дали згоду на будівництво газопроводу Південний потік, порушили статут цього співтовариства.
Про це в ефірі одного з телеканалів заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко, передає Корреспондет.net.
"Ми поставили це питання перед Європейським енергетичним співтовариством, тому що ми є там партнерами, членом Європейського енергетичного співтовариства. І країни, які підписали Південний потік разом з Газпромом прямо порушили статут цього Енергетичного співтовариства", - заявив Бойко.
На думку українського міністра, європейські країни не мали права згідно зі статутом підписувати спільний проект з компанією, в якій не відокремлена транзитна функція від функції реалізації. "Тому ми принципово поставили питання перед європейськими партнерами, якщо ми не отримаємо чіткого сигналу, що ми є рівноправними партнерами в Європейському енергетичному співтоваристві, то нам буде важко проводити цю лінію, проводити подальші реформи, так, як це вимагається відповідно до статуту", - зазначив Бойко.
Раніше повідомлялося, що РФ і Туреччина домовилися про видачу остаточного дозволу на будівництво газопроводу Південний потік, призначеного для поставок російського газу в ЄС.
Нагадаємо, що в Адміністрації Президента України вважають, що заповнення газопроводу Південний потік газом зробить збитковою українську газотранспортну систему.
Південний потік розрахований на щорічне транспортування 63 млрд кубометрів російського газу в Європу з 2015 року в обхід транзитних країн - України та Білорусії, вартість проекту оцінюється в 15,5 млрд євро. Газпрому в проекті належить 50%, італійській Eni - 20% і французькій EDF і німецькій Wintershall по 15%.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас