Французам пропонують погодитися на зниження зарплат в обмін на гарантії роботи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Французам пропонують погодитися на зниження зарплат в обмін на гарантії роботи

558
Французький уряд розглядає компроміс в рамках боротьби з безробіттям: працівникам пропонують погодитися на зниження зарплат в обмін на гарантії працевлаштування, повідомили The Wall Street Journal в Міністерстві праці країни. Влада закликає компанії не скорочувати персонал навіть у разі фінансових труднощів, а співробітників - погодитися на зниження оплати праці.
Уряд збирається частково покривати збитки населення від скорочення зарплат. Закон дозволяє укладати тристоронню угоду між співробітником, роботодавцем і державою. Уряд пропонує спростити процедуру.
Заходи оцінюються в 1,2 млрд євро, повідомив юрист П'єр Меаньорі. Їх фінансування може посилити ситуацію з бюджетним дефіцитом, який згідно з нормативами ЄС повинен бути скорочений до 3% ВВП до 2013 року.
Профспілки будуть підтримувати уряд доти, доки він збирається компенсувати співробітникам зниження доходів, повідомили в Force Ouvriere, третій за розміром профспілці Франції. Однак в іншій профспілці - CGT заявили, що цю ідею не підтримають, оскільки таким чином співробітників змушують платити за економічний спад.
Рівень безробіття у Франції в III кварталі зріс до 9,7%. Дефіцит торговельного балансу в поточному році досяг 75 млрд євро. ВВП Франції в III кварталі 2011 року порівняно з попереднім кварталом збільшився на 0,3%. У річному численні показник зріс на 1,5%. За підсумками 2011 року очікується зростання ВВП на 1,7%, витрат домогосподарств - на 0,3%, імпорту та експорту - на 5,4% і 4,5% відповідно, промвиробництва - на 2,9%. Міжнародне рейтингове агентство Fitch підтвердило вищий кредитний рейтинг Франції "ААА", однак заявило, що ймовірність зниження рейтингу протягом 1-2 років перевищує 50%.
Згідно з опитуванням Gallup International, французи найбільш песимістично дивляться на економіку. Цього року Франція набрала 79 від'ємних балів, втративши 20 балів з минулого року. Її рейтинг став найбільш песимістичним з 1978 року.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас