Тимошенко етапували в колонію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко етапували в колонію

Кримінал
7740
Сьогодні вранці колишнього прем'єр-міністра, лідера партії "Батьківщина" Юлію Тимошенко перевели з СІЗО в колонію. Про це повідомило джерело в ДПтС.
Учора керівник групи захисту Юлії Тимошенко Сергій Власенко заявляв, що Тимошенко можуть найближчим часом перевезти в одну з колоній в Харківській області. Також він сказав: "здоров'я Юлії Володимирівни не дозволяє їй переміщатися навіть в рамках медичної частини слідчого ізолятора. Везти її кудись неможливо з медичної точки зору... Якщо це станеться - це буде порушенням усього, що тільки може бути... після суду (виїзного засідання суду в Лук'янівському СІЗО) я взагалі нічого не відкидаю. Вони можуть витворити все що завгодно".
Раніше про можливість переведення Тимошенко в колонію повідомляла прес-служба партії "Батьківщина".
У Державній пенітенціарній службі України ці заяви не коментували.
Нагадаємо, Тимошенко перебуває в слідчому ізоляторі з початку серпня, коли суд змінив для неї запобіжний захід з підписки про невиїзд на утримання під вартою.
Позавчора адвокат Валентина Теличенко, яка є представником сторони захисту у справі Юлії Тимошенко в Європейському суді з прав людини, заявила, що захист звернеться зі скаргою у її справі в суд касаційної інстанції.
Раніше захисник Тимошенко Сергій Власенко заявляв, що захист Тимошенко прагне, щоб Європейський суд з прав людини розглянув її справу якомога швидше, минаючи касаційне оскарження.
19 грудня повідомлялося, що Європейський Суд з прав людини прийняв до розгляду скаргу колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко про порушення норм Європейської конвенції з прав людини під час притягнення її до кримінальної відповідальності.
Тимошенко звернулася до Європейського суду в червні 2011 р. Вона скаржиться на те, що її кримінальне переслідування і утримання під вартою є політично мотивованими.
23 грудня 2011 р. прокурор Лілія Фролова повідомила, що рішення Печерського районного суду Києва, який засудив Тимошенко до 7 років ув'язнення, з 23 грудня 2011 р. набирає чинності.
11 жовтня Тимошенко визнали винною в перевищенні службових повноважень при укладенні газових контрактів з Росією в 2009 році, а також в завданні державі багатомільйонних збитків, і засудили до семи років ув'язнення і до сплати штрафу в розмірі 1,5 млрд гривень (близько 189 млн доларів). 23 грудня Апеляційний суд м. Києва залишив цей вирок у силі.
Також, проти Тимошенко зараз відкрито 2 кримінальні справи. Перша стосується діяльності Тимошенко в ЄЕСУ, друга - незаконного використання грошей від продажу квот на викиди парникових газів в рамках Кіотського протоколу, та придбання машин швидкої допомоги за завищеною ціною.
Арешт Тимошенко і винесений їй вирок різко погіршили відносини України з США та Європейським союзом, які назвали переслідування колишнього прем'єра політично вмотивованим і неодноразово закликали звільнити її.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас