АУБ стурбована вимогою НБУ до банків визначити банківську асоціацію, яка користується найбільшою довірою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АУБ стурбована вимогою НБУ до банків визначити банківську асоціацію, яка користується найбільшою довірою

372
Асоціація українських банків занепокоєна вимогою Національного банку до банків визначити банківську асоціацію, яка користується найбільшою довірою.
Про це йдеться в повідомленні АУБ.
"Національний банк розіслав комерційним банкам лист, в якому вимагає терміново визначитися, який з банківських асоціацій вони довіряють... Такі новації НБУ мають на меті встановлення контролю за банківським співтовариством", - йдеться в ньому.
За даними АУБ, Нацбанк стверджує, що йому доводиться стикатися з ситуацією, коли з одного й того ж питання від різних банківських асоціацій надходять часто протилежні пропозиції.
"Тому Нацбанк просить банки до 30 грудня повідомити, кому вони делегують право надавати пропозиції щодо регулятора банківського законодавства та нормативних актів", - йдеться в повідомленні.
АУБ висловлює стурбованість такими спробами НБУ втручатися в події в банківському співтоваристві і підозрює Нацбанк у прагненні керувати банківською системою в ручному режимі, збільшуючи тиск на банки.
АУБ підкреслює, що різні точки зору в банківському співтоваристві - ознака демократії і наявності професійної дискусії, що, на думку асоціації, не влаштовує НБУ.
Як повідомляло агентство, раніше між АУБ і НБУ розгорівся конфлікт, асоціація звинуватила Нацбанк в непрофесіоналізмі і тиску на банки.
АУБ створена в 1990 році для представлення та захисту інтересів банків.
До складу АУБ входить понад 100 банків і 7 регіональних банківських союзів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас