Через вирок Тимошенко Україні загрожує ізоляція? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через вирок Тимошенко Україні загрожує ізоляція?

482
Українська всесвітня координаційна рада вважає, що судове рішення щодо екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко може призвести до повної ізоляції України.
Про це йдеться в переданій агентству УНІАН заяві голови УВКР Михайла Ратушного.
За його словами, більшість українських громад за кордоном сходяться на думці, що сам суд відбувався з порушенням норм об'єктивності та неупередженості, а його рішення було політично вмотивованим.
Як зазначив Ратушний, УВКР вважає, що такими діями Україна в очах цивілізованого світу перестала ототожнюватися з державою, де панує демократія, незалежне судочинство, свобода мирних зібрань, і де не переслідують за політичну позицію. УВКР однозначно засуджує таку практику і закликає владу прислухатися до думки світової та української громадськості.
"Під сумнів поставлено питання більш тісної інтеграції України в європейський цивілізаційно-правовий простір, підписання Угоди між Євросоюзом та нашою державою про асоціацію. Такі дії можуть призвести до того, що Україна опиниться в повній ізоляції, а мільйони наших громадян і закордонних українців будуть почувати себе ізгоями і представниками держави, де порушуються базові цінності і свободи людини", - йдеться в заяві.
Як зауважив Ратушний, разом з тим, навіть серед деяких патріотично налаштованих сил деколи звучать вимоги боротися проти влади всіма методами, аж до того, щоб протидіяти ратифікації асоціації України з Європейським Союзом, головування України в ОБСЄ в 2013 році і тому подібне.
"Втрата України та українцями європейської перспективи призведе до її більш тісного втягування в "євроазіатський союз" - проект, який зараз активно нав'язується нашому народу через енергетичну залежність, Митний союз, духовну та фінансову експансію. Вважаємо, що влада в Україні своїми діями не повинна допустити такого розвитку подій", - підкреслюється в заяві.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас