Прем'єр Іспанії пропонує заморозити зростання зарплати в країні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр Іспанії пропонує заморозити зростання зарплати в країні

Казна та Політика
174
Прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой виступив з пропозицією заморозити зростання заробітної плати в країні.
За задумом нового голови Кабінету міністрів, в 2012 році мінімальний розмір оплати праці в проблемній європейській країні повинен зберегтися на рівні 641,4 євро на місяць. Це має стати частиною урядової програми з оптимізації фінансової системи в Іспанії. У тому випадку якщо міністри підтримають Рахоя, проект може бути затверджений вже на цьому тижні.
Між тим сьогодні на вулицях Мадрида проходять чергові акції протесту. Близько 3 тис. осіб висловлюють своє невдоволення діями нового уряду. Чергова ідея прем'єра їм також припала "не до смаку". За статистикою, купівельна спроможність іспанців у нинішньому році впала на 3%, а значить, фіксація мінімальних зарплат призведе до ще більшого скорочення рівня життя громадян.
Раніше в грудні Рахой зізнався, що економіка Іспанії перебуває в тяжкому стані. Головним пунктом нової програми економії на 2012 рік стало скорочення дефіциту бюджету на 16,5 млрд євро. Крім того, прем'єр вказував і на те, що країні потрібно прискорити процес банківської консолідації і змінити структуру сектора так, щоб залишилися лише об'єднання, які досить міцні. Систему контролю над Центробанком Іспанії також планується змінити, що дозволить йому більш оперативно приймати рішення.
Повну версію антикризової програми Маріано Рахой представить 30 грудня. Тоді стане ясно, на чому ще, крім міністерств, вирішено заощадити.
За матеріалами:
Вести.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас