Вчені розкрили таємницю Птахів Альфреда Хічкока — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені розкрили таємницю Птахів Альфреда Хічкока

45
Американські вчені з Університету штату Луїзіана з'ясували причину масового самогубства птахів у Каліфорнії в 1961 році, яке лягло в основу фільму Альфреда Хічкока "Птахи".
Вчені виявили в шлунках птахів та інших представників каліфорнійської фауни того періоду ненормально велику кількість домоєвої кислоти - токсину, що виводить з ладу нервову систему і викликає порушення орієнтації у просторі, повідомляє Openspace. Ця речовина потрапила в організм птахів через анчоуси і кальмари, що становлять важливу частину їх раціону. Ті, в свою чергу, харчуються планктоном, причому в 79% вивчених зразків планктону 1961 р. також була виявлена домоєва кислота.
Більшість вчених вважають, що головним джерелом домоєвої кислоти стали пестициди з розташованих поблизу полів. Інші дослідники вважають, що отрута потрапила в морську воду з каналізаційними відходами. Влітку 1961 року тисячі чайок і буревісників впали на містечко Капітолій, розташоване на березі затоки Монтерей на південь від Сан-Франциско. Ця подія справила сильне враження на Альфреда Хічкока, і він використав її у своєму фільмі "Птахи" за мотивами однойменного оповідання Дафни Дюмор'є. Під час роботи над картиною режисер прагнув виявити паралелі між людьми і птахами. У першій частині фільму люди тримають птахів у клітках, у другій - птахи замикають їх в клітинах автомобілів і будинків. Відзначається навіть схожість з пташиними деяких жестів героїв.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас