Яким буде курс гривні у 2012? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яким буде курс гривні у 2012?

Валюта
288
8,20 за долар. Оптимістичний сценарій для курсу гривні протягом 2012-го. Стабільність національної валюти вперше за останні три роки більше залежатиме не від внутрішніх, а зовнішніх чинників. Економічної ситуації у Єврозоні та Сполучених Штатах.
Якщо вона погіршуватиметься – наш експорт, який забезпечує Україну валютою, скоротиться, мінімум, на 10 відсотків. Скоротяться обсяги портфельних та прямих інвестиції, переказів від гастарбайтерів.
Сергій Яременко, заступник голови НБУ (2005 р.):
"Именно если не произойдет каких-то событий на мировых рынках, которые несут большую угрозу стабильности для самих их, так и для национальных валют. То я думаю, что на первое полугодие можно гарантировать, что ничего не произойдет".
Зовнішні чинники загострюватимуть локальні. Дефіцит платіжного балансу, який є визначальним для стабільності гривні. Попит на валюту. Обсяг золотовалютних резервів. Та зовнішні борги. Їх потрібно віддавати. Вже у грудні наступного року. Свій перший і справжній тест на міцність 2012-го гривня проходитиме вже в кінці першого півріччя.
Ерік Найман, експерт фінансового ринку:
"Если говорить о моем базовом сценарии по курсу. Среднегодовой курс на уровне 8,50. При этом оптимистично - 8,20, пессимистично 8,80 на конец 2012".
Середньорічні 8,50 будуть за умови відсутності катаклізмів у Європі та Сполучених Штатах, а також у разі отримання знижки на газ. За інших обставин слід чекати ще більшого падіння гривні відносно долара.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас