Грищенко: Реальні шанси на безвізовий режим з ЄС з'являться в 2014 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грищенко: Реальні шанси на безвізовий режим з ЄС з'являться в 2014 році

205
Одним з важливих підсумків саміту Україна - ЄС, що відбувся 19 грудня в Києві, стало визнання європейськими партнерами успішного виконання українською стороною першого етапу плану дій з досягнення безвізового режиму.
Про це в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна заявив міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко.
"Це в тому числі і підтвердження дієздатності нинішньої влади... Саме наша здатність за останні півтора роки серйозно просунутися у вирішенні згаданих питань і дозволила спочатку підписати план дій, а потім і визнати успіх першого етапу його реалізації. Тож думаю, до 2014 року ми будемо мати реальні шанси претендувати на безвізовий режим", - сказав Грищенко.
Він також зазначив, що поки українська сторона зосередилася на лібералізації процедур в рамках чинного візового режиму. "Зокрема, ми домовилися, що навесні підпишемо угоду, яка спростить отримання довгострокових багаторазових віз для представників громадських та релігійних організацій, встановить контроль над візовими посередниками, дозволить людям, які приїжджають до Києва здалеку, претендувати на термінове (протягом 3 днів) оформлення документів. Буде й низка інших положень, які спростять життя туристам, бізнесменам, журналістам", - повідомив глава МЗС.
Крім того, за словами Грищенка, Київ став суворо стежити за дотриманням консульствами та консульськими відділами посольств європейських положень двосторонніх угод та візового кодексу ЄС. "Саме залежно від якості роботи з нашими громадянами ми калібруємо наше ставлення до акредитованих в Україні послів, консулів та інших дипломатичних представників країн-членів ЄС", - зазначив міністр.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас