Укрспецекспорт за рік продав зброї і бронетехніки на 1 мільярд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укрспецекспорт за рік продав зброї і бронетехніки на 1 мільярд дол.

Казна та Політика
380
Загальна виручка від товарно-посередницької діяльності ДК "Укрспецекспорт" та її дочірніх компаній за 2011 рік вперше перевищила 1 мільярд доларів.
Про це заявив генеральний директор ДК "Укроборонпром" Дмитро Саламатін, передає РБК-Україна з посиланням на прес-службу компанії.
Саламатін вважає в цілому успішними фінансово-економічні показники ДК "Укрспецекспорт" за 2011 рік. За його словами, вони стали можливими в результаті реформи національного ОПК, розпочатої президентом України.
Нагадаємо, керівництво ДК "Укрспецекспорт" 1 вересня 2011 р. підписало контракт з представниками збройних сил Таїланду про постачання нової партії бронетехніки.
Згідно з досягнутими домовленостями українська сторона виготовить і поставить до цієї країни 49 одиниць основного бойового танка (ОБТ) "Оплот". Загальна вартість контракту суттєво перевищує 200 млн. дол.
Раніше в травні був також підписаний контракт на додаткову поставку в цю країну української бронетехніки. Згідно з контрактом, Україна виготовить для Таїланду 121 одиницю БТР 3-Е1 і машин підтримки на цій базі вартістю понад 140 млн. дол.
Крім того, в червні стало відомо, що "Укрспецекспорт" підписав з Міністерством оборони Ефіопії контракт вартістю понад 100 млн. дол. про постачання Ефіопії понад 200 танків.
"Укрспецекспорт" здійснює зовнішньоекономічну діяльність у сфері експорту та імпорту продукції і послуг військового та спеціального призначення, а також товарів, що містять відомості, що становлять державну таємницю.
Раніше повідомлялося, що за результатами рейтингу Стокгольмського міжнародного інституту дослідження проблем світу (SIPRI), Україна вже не входить до першої десятки світових експортерів зброї. За останні п'ять років Україна опустилася з 10 на 12 місце. Але експерти вважають, що втрата позицій несуттєва.
Однак, ЦАМТО включив Україну в групу країн-експортерів з найбільш динамічно зростаючим портфелем замовлень разом з Іспанією, Італією і Францією. У Іспанії співвідношення обсягу укладених контрактів до фактичного обсягу експорту ПВН по періоду 2003-2010 рр. найвище і становить 2,1, в Італії - 1,677, у України - 1,473, у Франції - 1,462.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас