Симоненко розповів, як КПУ пропонує вивести Україну з кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Симоненко розповів, як КПУ пропонує вивести Україну з кризи

344
У період кризи необхідне посилення, а не послаблення ролі держави в економічному житті країни. Про це заявив лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко під час презентації Антикризової програми КПУ для представників регіональних ЗМІ.
За його словами, тільки комуністи пропонують цілісну, економічно обґрунтовану антикризову програму. Вона була підготовлена з залученням провідних економістів, фінансистів, системних аналітиків і фахівців народного господарства. "Програма базується на світовому досвіді боротьби з кризами, характерними для ліберальної ринкової економіки. Причому, враховувався і досвід тих країн, які успішно долали кризові явища, і тих, кому це не вдалося. Це важливо, оскільки однакові заходи в різних умовах будуть давати різний результат, - зазначив Симоненко. - Наша програма - конкретний план дій на кілька років з чітким визначенням цілей і завдань, сфер відповідальності і т.п. Вона заснована на тому, що в період кризи необхідне посилення, а не послаблення, як цього хоче МВФ, ролі держави в економічному житті країни".
Симоненко також підкреслив, що ключові положення і тези програми КПУ отримали схвалення в рамках ініційованого комуністами з травня 2011 року Народного референдуму. "Ніяка програма не може бути ефективною без підтримки людей", - заявив лідер українських комуністів, зазначивши, що в основу програми покладені інтереси людей праці.
На думку Симоненка, кризові явища в українській економіці зумовлені, в основному, неефективним управлінням колишньою державною власністю і фінансовими спекуляціями олігархів. "Тому і виходити країні з кризи треба за їх рахунок, а не за рахунок скорочення соціальних виплат і гарантій", - підкреслив він.
Лідер КПУ також акцентував увагу на тому, що Антикризова програма комуністів підкріплена законодавчими ініціативами. За словами Симоненка, розроблено низку законопроектів, у тому числі і конституційних, прийняття яких забезпечить незворотність суспільного та економічного оздоровлення України. "Ми винесемо в Раду низку антикризових законопроектів, і будемо наполягати, щоб вони були розглянуті і прийняті в першочерговому порядку. Антикризові закони потрібні для того, щоб наша програма реалізувалася незалежно від того, хто персонально в той чи інший момент буде стояти біля керма влади - закон є закон, його виконання - обов'язок для всіх", - підкреслив Петро Симоненко.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас