Розкрито одну з таємниць снігової людини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розкрито одну з таємниць снігової людини

56
Одна із загадок, пов'язана із залишками пальця, який приписували сніговій людині з гімалайських легенд, виявилася розгаданою завдяки проведеному розслідуванню, повідомляє ВВС.
Муміфіковані останки з Непалу зберігалися в лондонському музеї з 1950-х років.
Аналіз ДНК з кістки показав, що палець належав не легендарній мавпоподібній істоті, а людині.
Палець привіз американський дослідник, який взяв його в монастирі.
За словами експертів, які вивчали свідчення зустрічей зі сніговою людиною, палець повинен бути довшим, важчим і з волохатим з тильного боку.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в березні ц.р. в США жителю з міста Шелбі в Північній Кароліні вдалося зняти на відео снігову людину, яка перебігала дорогу.
Повідомляється, що Томас Байерз зустрів двометрового йєті (снігову людину) ввечері у вівторок недалеко від міста Резерфорд. Йеті перебіг дорогу в 10 метрах від машини.
"Щось перебігло дорогу прямо перед нами і зникло в лісі. Я встиг зняти його на відео. Ви можете навіть почути, як воно загарчало на мене", - розповів Байерз.
Як повідомив очевидець на своєму сайті, йєті в даній місцевості помічали вже не один раз протягом багатьох років. Проте відвідувачі його сторінки не схильні вважати відео прямим доказом існування снігової людини.
Сам же Томас у відповідь заявив, що він був радий просто побачити цю невідому істоту на власні очі. "Це було приголомшливе видовище", - сказав він.
Зазначимо, більшість сучасних вчених скептично ставляться до можливості існування снігової людини.
У той же час, її існування стверджується багатьма ентузіастами, але на даний момент достовірно не підтверджено. Є думка, що це реліктовий гомінід, тобто ссавець, що належить до загону приматів, що зберігся до наших днів з доісторичних часів.
За матеріалами: BBC
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас