Рік потому. 29 речей, які вже не можна буде зробити в 2012 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рік потому. 29 речей, які вже не можна буде зробити в 2012 році

3037
Народити 7-мільярдну людину на Землі. У 2011-му число жителів планети перевищило 7 млрд.
Переглянути презентацію нового продукту компанії Apple у виконанні Стіва Джобса. Революційний мислитель світу технологій, який ніколи не відступав сам і не дозволяв відступати своїй команді, не зміг побороти смертельну хворобу і помер від раку підшлункової залози 5 жовтня цього року.
Вбити Усаму бен Ладена. Терорист №1, лідер "Аль-Каїди" був застрелений в травні цього року під час спецоперації, проведеної американськими військовими.
Відвідати концерт Емі Уайнхаус. Співачка з драматичним голосом і скандальною репутацією померла 23 липня у віці 27 років, довівши на особистому прикладі: девіз рок-зірок 1970-1980-х "живи швидко, помри молодим" досі актуальний.
Взяти автограф у Елізабет Тейлор. У голлівудської зірки в останні роки посилилися проблеми зі здоров'ям. Актриса померла 23 березня у віці 79 років, але залишила після себе багату фільмографію і значну колекцію ювелірних прикрас.
Надіслати повідомлення на пейджер. В Україні не залишилося жодного абонента пейджингового зв'язку. Хоча ще на початку 2011-го, за даними Держслужби статистики, їх налічувалося 26.
Побачити кориду в Каталонії. Минулого року в іспанській провінції відбувся останній бій з биками. Історичне змагання матадорів на арені "Монументаль" прийшли подивитися близько 20 тис. осіб. З 1 січня 2012 в Каталонії корида офіційно заборонена. Причина: жорстоке поводження з тваринами.
Отримати візу до Ізраїлю. У лютому 2011-го між Україною та Ізраїлем був скасовано візовий режим. Також починаючи з 2012-го співвітчизники зможуть вільно їздити в такі країни, як Сербія, Боснія, Аргентина, Бразилія і Туреччина.
Побувати на мюзиклі Людмили Гурченко. Актриса знялася у восьми десятках фільмів, зіграла безліч вистав, написала книгу і пробувала себе в режисурі. А на свій 75-й ювілей у листопаді 2010 року вона випустила мюзикл "Марківна. Перезавантаження". Померла Гурченко 30 березня.
Купити марихуану в Амстердамі. Заборона на продаж легкого наркотику іноземним туристам вже вступила в силу в місті Маастрихт. З 2012-го табу на реалізацію марихуани пошириться також на такі провінції, як Південна і Північна Голландія, Зеландія, Лімбург і Північний Брабант. По всій країні нове правило почне діяти з першого дня 2013 року.
Зареєструватися в китайських соціальних мережах під псевдонімом. Місцевим користувачам заборонено створювати акаунти, не вказавши при реєстрації цього імені.
Викурити сигару з Сезарія Евора. Співачка на будь-яку сцену виходила босоніж і на всіх своїх виступах багато курила. 17 грудня 70-річна зірка померла там же, де й народилася, - на островах Зеленого Мису.
Вийти заміж за принца Вільяма. Британський принц Вільям Уельський і його обраниця Кейт Міддлтон повінчалися в квітні цього року. Найдорожче весілля в історії країни обійшлося в $34 млн.
Подарувати квіти кімченірхва Кім Чен Іру. "Великий керівник" КНДР пішов з життя 17 грудня, передавши країну, яка голодує і страждає від економічного занепаду, у спадок своєму сину Кім Чен Ину.
Читати нову п'єсу Вацлава Гавела. Останній президент Чехословаччини і перший - Чехії, драматург і дисидент після тривалої хвороби помер у Празі 18 грудня. Після відходу з політики Гавел повернувся до письменництва і навіть зняв фільм за однією з власних п'єс.
Почути жарт Сильвіо Берлусконі з трибуни парламенту. Італійський прем'єр цього року пішов у відставку.
Назвати в Росії поліцейського міліціонером. Згідно з новим законом "Про поліцію" в країні з наступного року міліції офіційно не існує.
Подивитися "Шоу Опри Уїнфрі". 25 травня вийшов фінальний, 4561-й випуск. Популярна телеведуча Опра Уїнфрі вирішила завершити 25-річну історію програми і зайнятися іншими проектами.
Пройти техогляд. В Україні скасовано обов'язковий техогляд для приватних легкових автомобілів.
Побувати в наметі Муаммара Каддафі. Лівійський диктатор завершив свій життєвий шлях як сам собі передрікав: він говорив, що швидше помре, ніж віддасть владу. 20 жовтня в околицях міста Сирт його знайшли і вбили повстанці.
Назвати у Новій Зеландії дитину Люцифером. У країні заборонено давати такі імена дітям. Так влада бореться з поширенням "сатанинської чуми".
Купити новенький Tesla Roadster. Американський автовиробник припинить випуск першої серійної моделі електричного спорткара.
Вирушити в космос на шатлі "Атлантіс". Американський космічний човник "Атлантіс" в 2011-му завершив свою останню місію і пішов "на пенсію" після 26 років справної роботи і 33 успішних польотів. Тепер єдиним способом доставки астронавтів на МКС залишилися російські кораблі "Союз".
Обміняти валюту в Україні без паспорта. Згідно з постановою Нацбанку при купівлі або продажу валюти співвітчизники зобов'язані пред'являти документи, що засвідчують особу. Зокрема, паспорт, в якому обов'язково вклеєна нова фотографія по досягненні 25- і 45-річного віку.
Переглянути колекцію Christian Dior, створену Джоном Гальяно. Кутюр'є був звільнений з поста креативного директора Будинку Dior за антисемітські висловлювання і лайки на адресу відвідувачів одного з паризьких кафе.
Стати дружиною в 17 років. Верховна Рада встановила однаковий шлюбний вік для чоловіків і жінок - 18 років. Досі представницям прекрасної статі було дозволено йти під вінець у 17-річному віці.
Поставити питання Денису Рітчі. Винахідник операційної системи UNIX та мови програмування С помер цього року після тривалої хвороби.
Послухати шансон у львівських маршрутках. Львівська обласна рада заборонила при перевезеннях пасажирів будь-який музичний супровід у маршрутках.
Дізнатися секрети створення перших у світі комерційних телефонів у Роберта Галвіна. Американський підприємець і колишній генеральний директор Motorola Corporation помер у віці 89 років.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас