На Єврокомісію подали до суду за підвищення зарплат чиновникам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На Єврокомісію подали до суду за підвищення зарплат чиновникам

279
Рада Євросоюзу подала до суду на Єврокомісію. Країни називають нерозумним підвищення зарплат для 44 тисяч чиновників на 1,7% в умовах кризи.
Єврокомісія погодилася проіндексувати зарплати європейських чиновників на 1,7% з 1 січня, викликавши обурення з боку Ради ЄС і Великобританії, повідомляє bfm.ru з посиланням на газету The Telegraph.
Рада Європи, що представляє думку держав-членів Євросоюзу, вже звернулася до Європейського суду справедливості з позовом на Єврокомісію. Аналогічне прохання було відхилено цією ж палатою рік тому.
Якщо суд відхилить позов Ради Європи і цього разу, зарплата підвищиться для 44 тисяч європейських чиновників. З них 17,5 тисячі отримують більше 6,5 тисячі євро на місяць. Оглядачі газети підрахували, що лише відповідальна за зовнішню політику ЄС баронеса Кетрін Ештон стане отримувати на 5 тисяч євро на рік більше.
Крім індексації передбачені й інші нововведення: чиновникам дозволять на 0,6% знизити відрахування до пенсійних фондів. При цьому відрахування з платників податків зростуть на 4%.
"В умовах сформованої серйозної економічної ситуації в ЄС, коли національні уряди змушені вживати екстрених заходів для урізання зарплат і пенсій своїх чиновників, інститути ЄС не повинні триматися осторонь від вживання аналогічних заходів з економії", - заявили виданню в прес-службі британського уряду.
Єврокомісія, в свою чергу, нагадує, що не скрізь в ЄС чиновникам урізали зарплату: у Німеччині, Франції та Нідерландах її, навпаки, підняли. Брюссель посилається на необхідність коригування через зміну методів підрахунку зарплати.
У листопаді видаткова частина бюджету ЄС була визначена в розмірі 129 млрд євро. Це на 2% більше, ніж у 2011 році, але менше 133,1 млрд, які просив Європарламент.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас