Голова Держрезерву вважає недостатнім передбачене у бюджеті-2012 фінансування відомства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова Держрезерву вважає недостатнім передбачене у бюджеті-2012 фінансування відомства

Казна та Політика
118
Державний бюджет на 2012 рік передбачає на потреби Державного агентства резерву (Держрезерв) 100 млн грн, що є недостатнім для виконання поставлених державою завдань, повідомив глава відомства Олексій Лелюк.
"Для виконання поставлених державою завдань нам необхідна сума в кілька разів вища", - сказав він в ефірі радіо ЕРА 28 грудня.
Керівник відомства висловив сподівання, що "ця цифра може бути переглянута, якщо будуть врегульовані газові питання між Україною і Росією".
Лелюк також зазначив, що держава має два важелі впливу на ринок - Держрезерв і Агрофонд, проте "бюджет Аграрного фонду сьогодні більший в рази". На його думку, для оперативного та ефективного реагування на кризи фінансові можливості Держрезерву та Аграрного фонду слід зрівняти.
"Ми будемо виходити на Кабмін, звертатися до уряду з ініціативою збалансувати ситуацію, оскільки можливості та ресурси Держрезерву не задіяні на повну міць для створення економічної, продовольчої, енергетичної стабільності", - сказав він.
При цьому Лелюк уточнив, що в сферу управління Держрезерву входять 46 підприємств. Він також підкреслив, що саме підприємства системи резерву в березні цього року допомогли стабілізувати ситуацію з необґрунтованим підвищенням цін на борошно.
"Зерно Держрезерву, перероблене на борошно на наших підприємствах, дозволило втримати ціну на соціальні сорти хліба. Як бачимо, весь рік ціни на хліб також залишаються стабільними, і в цьому теж є заслуга Держрезерву", - додав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас