Герман: Бюджет повинен передбачати кошти на розвиток української мови — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Герман: Бюджет повинен передбачати кошти на розвиток української мови

Казна та Політика
132
Радник президента-керівник Головного управління Адміністрації президента з гуманітарних та суспільно-політичних питань Ганна Герман виступає за те, щоб у державному бюджеті на 2012 рік були передбачені окремі статті видатків на розвиток української мови та студентські стипендії. Про це йдеться в повідомленні прес-служби президента.
"Якщо в минулому бюджеті передбачалися окремим рядком видатки на забезпечення розвитку української мови, то в цьому бюджеті все склали докупи... Різні програми йдуть в одному блоці, єдина цифра - це даватиме можливість для якихось непрозорих рішень" , - сказала радник президента.
Герман також висловила стурбованість відсутністю окремої статті витрат на стипендії. "Це обурює студентське співтовариство, студенти не знають, чи будуть індексування стипендії", - сказала вона.
Радник президента зазначила, що в держбюджеті-2012 є тенденція до зменшення прозорості та збільшення можливостей для корупції, у порівнянні з держбюджетом-2011, і при його перегляді необхідно внести відповідні корективи.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас