Влада Японії може розділити активи TEPCO на "погані" і "хороші" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Японії може розділити активи TEPCO на "погані" і "хороші"

Казна та Політика
107
Японська генеруюча компанія Tokyo Electric Power Co. (TEPCO), оператор АЕС "Фукусіма-1", на якій в березні цього року трапилась найсерйозніша ядерна катастрофа за 25 років, ймовірно, близька до кінця періоду існування як приватна компанія, вважають експерти.
Величезні витрати на ліквідацію наслідків аварії поставили компанію в складну ситуацію, і влада країни може вважати націоналізацію TEPCO оптимальним рішенням, повідомляє агентство Bloomberg.
При цьому уряд, швидше за все, розділить активи компанії на "погані" - пов'язані з АЕС "Фукусіма-1" - і "хороші", виділивши їх в дві незалежні компанії, зазначив аналітик енергетичного сектору з CLSA Asia-Pacific Markets Пенн Боуерс. "Гарна TEPCO" після процедури оздоровлення зможе знову пройти лістинг на японських біржах.
У середу акції TEPCO подешевшали на 12%, до мінімальної позначки за 37 років, після того, як міністр торгівлі і промисловості Японії Юкіо Едано заявив про необхідність розглянути питання про націоналізацію компанії. Під час торгів у четвер капіталізація TEPCO скоротилася ще на 4%.
Ю. Едано також запропонував уряду розглянути питання про поділ генеруючих потужностей і розподільчих мереж в Японії з тим, щоб підвищити конкуренцію на ринку електроенергії. Законопроект, що містить нові положення енергетичної політики Японії, буде підготовлений до літа 2012 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас