Міллер: "Газпром" планує розширення "Північного потоку" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міллер: "Газпром" планує розширення "Північного потоку"

Енергетика
357
"Газпром" планує будівництво третьої і четвертої гілок "Північного потоку". Про це повідомив глава компанії Олексій Міллер, передає VestiFinance.
Таке розширення газотранспортної системи, за словами Міллера, дозволить довести сумарний експорт газу через "Північний потік" до 110 млрд кубометрів на рік. Розробка техніко-економічного обґрунтування по цих проектах розпочнеться найближчим часом.
Нагадаємо, 8 листопада 2011 р. країни - учасниці проекту Nord Stream: Росія, Німеччина, Голландія і Франція - ввели в експлуатацію першу нитку газопроводу "Північний потік". Газопровід запрацював з потужністю 1 млн куб. м газу на годину, що дозволить забезпечити прокачування 8,5 млрд куб. м газу на рік. Після введення в експлуатацію другої нитки "Північного потоку" в 2012 р. обидві нитки газопроводу "Північний потік" зможуть транспортувати до Європи 55 млрд куб. м російського газу на рік.
"Північний потік" - принципово новий маршрут експорту російського газу в Європу. Газопровід проходить через акваторію Балтійського моря від бухти Портова (район м. Виборг в Ленінградській області) до узбережжя Німеччини (район Грайфсвальда). Протяжність газопроводу становить близько 1,2 тис. км. Загальний обсяг інвестицій в будівництво складає 8,8 млрд євро. Строк повернення інвестицій, за попередньою оцінкою, складе 10-16 років. Трохи менше третини обсягу фінансування проекту (30%) забезпечують п'ять акціонерів компанії-оператора, інші 70% - залучені у 26 міжнародних банків. До числа акціонерів проекту входять "Газпром" (51%), німецькі E. ON Ruhrgas (15,5%) і Wintershall AG (15,5), голландська NV Nederlandse Gasunie (9%), французька GDF Suez (9 %).
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас