Навіщо обезголовлені "Батьківщина" і "Самооборона" поєдналися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Навіщо обезголовлені "Батьківщина" і "Самооборона" поєдналися

75
"Батьківщини" побільшало. До біло-сердечних приєдналася народна самооборона. Політсили планують йти на парламентські вибори у 2012-му за єдиним списком. Та політологи кажуть, у ньому вистачить місця лише для двох депутатів із народної самооборони. "Батьківщина" та Народна самооборона підуть на вибори разом. Політичні сили оголосили про початок об'єднавчого процесу.
Олександр Турчинов, перший заступник партії "Батьківщина":
"Прийнято рішення розпочати процес реального об’єднання наших політичних сил – партії "Батьківщина" та партії Народна Самооборона на базі партії Батьківщина"
Юрій Гримчак, заступник голови партії "Народна Самооборона":
"Ініціатива ця виходила від народного руху України, під час останнього сходу у нас була така пропозиція і от ми зробили перший крок назустріч один одному"
Луценко та Тимошенко з-за ґрат благословили об'єднання. На парламентських виборах у 2012 році зі своїми лідерами або без них партія сформує єдиний список кандидатів у депутати.
Микола Томенко, віце-спікер Верховної ради:
"Буде єдиний список реальної справжньої опозиції в мажоритарних округах і ми сподіваємось на те і будемо робити все щоб реалізувати цей проект спільного походу опозиції і в партійній частині"
Політологи ж певні: сьогоднішнє об'єднання - це лише показовий крок, що опозиція не розпадається. Рейтинг політсили не зросте, бо в Самооборони його практично не має. Тож і на прохідні місця нові члени партії не можуть претендувати.
Володимир Фесенко, політолог:
" Скоріше за все в прохідній частині майбутнього списку Батьківщини для представників народної самооборони виділять одне місце і то скоріше це для Луценка, якщо він буде на свободі, ну можливо Гримчак ще отримає прохідне місце"
Та й головне зараз для Батьківщини не об’єднуватись, а вирішити внутрішньофракційні проблеми. Один з її лідерів - Наталя Королевська - днями очолила іншу політичну силу та на вибори найімовірніше піде самостійно. Окрім того, на створення єдиного фронту усієї опозиції розраховувати не слід. "Свобода" та "Фронт змін" вже заявили про небажання формувати партійний список із новою Батьківщиною. Проте на спільний у мажоритарних округах згоду дали.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас