Клюєв очікує від України "нового економічного дива світового масштабу" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клюєв очікує від України "нового економічного дива світового масштабу"

1947
Віце-прем'єр Андрій Клюєв вважає Україну однією з найбільш потенційно вигідних країн в Європі для інвестування.
Про це він написав у своїй статті для KyivPost, передає Українська Правда.
"Вся правда про Україну полягає в тому, що сьогодні ця держава в центрі Європи є найбільш потенційним кандидатом на "нове економічне диво" світового масштабу. Сьогодні Україна вийшла на стабільні темпи економічного розвитку", - пише Клюєв.
Серед переваг інвестування в українську економіку він, зокрема, називає те, що "достатньо високий рівень розвитку сусідніх ринків істотно обмежує потенціал їх зростання - ці ринки вже просто не в змозі прийняти в себе нові вливання".
"Аграрний сектор економіки Західної Європи досяг своєї межі... У той же час в Україні - сотні тисяч гектарів невикористовуваних земель, ще не збудованих тваринницьких ферм і молочних фабрик", - зазначив Клюєв.
"Ми бачимо, яке зростання показують азійські країни, в числі яких лідером є Китай... Але Україна має перевагу, з якою неможливо сперечатися: доставити товар від робочого з України до кінцевого споживача, наприклад, в Берлін, набагато дешевше, ніж з Китаю", - йдеться в статті.
Крім того, на думку Клюєва, оцінки інвесторами ризиків суверенного дефолту України "не викликають жодних сумнівів з приводу її платоспроможності, а національна економіка показує стабільне зростання 5% з тенденціями до підвищення".
"Якщо доповнити загальну картину роботою з поліпшення інвестиційного клімату, виконаною урядом, що зайняв свої кабінети в 2010-му році після приходу Януковича, то стане зрозуміло, чому Україна сьогодні - кандидат в економічні лідери всього східноєвропейського регіону та нові можливості для бізнесу", - вважає він.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас