Київ закупить 20 трамваїв власного виробництва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ закупить 20 трамваїв власного виробництва

Казна та Політика
181
Київ закупить 20 трамваїв столичного виробництва, якщо вони пройдуть успішні випробування і подальшу сертифікацію, повідомив голова Київської міськдержадміністрації Олександр Попов.
"У бюджеті Києва на це буде передбачено не менше 100 млн грн", - цитує чиновника Інтерфакс-Україна.
Ця заява прозвучала на презентації першого експериментального трамвайного вагона, який був вироблений на базі КП Київпастранс. Вартість такого трамвайного вагона становить 4,85 млн грн, він вміщує більше 90 пасажирів і оснащений кондиціонерами.
Начальник КП Київпастранс Микола Ламбуцький наголосив, що вагон на 80% зібраний з деталей українського виробництва. За його словами, будівництво трамвайного вагона тривало близько чотирьох місяців і зараз він проходить сертифікацію.
Вироблений вагон має класичну чотиривісну компоновку, але, на відміну від чеських трамваїв Татра виробництва 70-80 років минулого століття, які експлуатуються в Києві, має низькопідлогову вставку між візками посеред салону, яка дозволяє прискорити висадку-посадку пасажирів і дозволяє користуватися вагоном людям з обмеженими можливостями, в т.ч. інвалідам на візках.
Нагадаємо, що нещодавно про намір зайнятися виробництвом трамваїв повідомила корпорація Богдан.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас