Найбільші гравці Уолл-стріт зазнали збитків від інвестицій в золото в 2011 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільші гравці Уолл-стріт зазнали збитків від інвестицій в золото в 2011 році

Банківські метали
1194
Одні з найвідоміших гравців Уолл-стріт зазнали збитків від інвестицій в золотодобувні активи в 2011 році. Як пише The Wall Street Journal, на вкладеннях в золото втратили менеджер хедж-фондів Джон Полсон, глава фонду Greenlight Девід Ейнхорн, бізнесмен Томас Каплан, інвестори Сет Кларман і Джордж Сорос. Збиток бізнесменів від вкладень у дорогоцінний метал не уточнюється.
Видання пояснює, що інвестори намагалися грати на зростанні цін на золотодобувні активи. Вони скуповували акції видобувних компаній, розраховуючи, що їх вартість буде зростати слідом за цінами на дорогоцінний метал. Але їх розрахунки не виправдалися: у той час як світові ціни на золото в 2011 році зросли на 12%, цінні папери золотодобувних компаній впали в середньому на 16%. Акції невеликих золотошукачів подешевшали ще більше: в середньому на 40%.
Частково такий стан речей пояснюється тим, що ціни на золотодобувні активи більше залежать від торішніх тенденцій, ніж від поточної вартості золота. Крім того, в 2011 році інвестори сильно побоювалися, що через зростання цін на дорогоцінні метали уряди почнуть більш агресивну податкову політику щодо видобувних компаній. Це знизило попит на золоті активи і їх ціну.
Золото вважається "захисним" активом - в нього починають вкладати кошти в умовах нестабільності фондових ринків. Наприкінці листопада десять опитаних агентством Bloomberg мільярдерів, серед яких був і співвласник Polyus Gold Михайло Прохоров, заявили, що вважають інвестиції в золото в 2011-2012 роках перспективними.
Крім приватних інвесторів, у 2011 році дорогоцінні метали активно скуповували центральні банки країн. У III кварталі обсяги купівлі золота державами досягли рекорду, перевищивши 140 тонн. Вважається, що центробанки скористалися тимчасовим зниженням цін на золото у вересні 2011 року.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас