Холдинг Ахметова домовився про постачання електроенергії в ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Холдинг Ахметова домовився про постачання електроенергії в ЄС

Енергетика
570
ДПЕК Пауер Трейд, що входить до СКМ Ріната Ахметова, підписав рамкові контракти на 2012 рік з європейськими енерготрейдерами, що входять до складу французької компанії EDF і чеської CEZ.
Як повідомили Корреспондент.biz в компанії, підписані угоди регламентують системні поставки української електроенергії в Угорщину, Польщу, Словаччину та Румунію. Вони будуть здійснюватися в рамках домовленостей з локальними партнерами - EDF Trading і CEZ Slovensko.
"Сьогодні ДПЕК став повноправним членом європейської енергосистеми: ми входимо до складу Європейської Федерації енерготрейдерів, укладено контракти з великими споживачами. Упевнений, що в майбутньому році для нас відкриваються хороші можливості на динамічному і перспективному європейському енергоринку", - зазначив директор ДПЕК Пауер Трейд Андрій Фаворов.
Як повідомлялося, НАК Укренерго продала компаніям ДПЕК Східенерго (Донецьк), ДПЕК Пауер Трейд (обидві входять до холдингу ДПЕК - структура СКМ Ріната Ахметова) і держпідприємству зовнішньоекономічної діяльності Укрінтеренерго доступ до пропускної спроможності міждержавних ліній електропередачі для експорту в 2012 році електроенергії загальною потужністю 2,380 тис. МВт за 220 тис. гривень.
ТОВ ДПЕК Пауер Трейд створено в 2009 році. Компанія відповідає за розвиток експорту і торгівлі електроенергією на цільових ринках Європи і СНД. Компанія має ліцензію постачальника електроенергії за нерегульованим тарифом, а також є членом Оптового ринку електроенергії. ДПЕК Пауер Трейд має договір на постачання електроенергії за нерегульованим тарифом з ДП Енергоринок.
ДПЕК - найбільша приватна вертикально-інтегрована енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи СКМ, 100% якої належать найбагатшій людині України, народному депутату Рінату Ахметову.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас