У роботів з'явилась своя соціальна мережа — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У роботів з'явилась своя соціальна мережа

31
З недавніх пір в інтернеті функціонує ресурс МyRobots.com, що представляє собою соціальну мережу на зразок Facebook, однак орієнтовану на роботів.
Власники роботів зможуть там зареєструвати свої автомати, вказати тип, назву та розмістити їх фотознімок, повідомляє DailyTechInfo. Після цього підключені до сервісу роботи зможуть залишати там свої повідомлення, що містять різну інформацію, починаючи від показників датчиків температури до результатів роботи алгоритмів інтелектуального розпізнавання осіб і об'єктів.
"Ми хочемо бачити MyRobots як аналог Facebook для роботів і "розумних" предметів", - розповідає координатор проекту Карлос Асматі.
Повідомлення, опубліковані роботами і стаціонарними пристроями, можуть дозволити автоматам самостійно виробляти свою стратегію поведінки, приймати рішення і навчатися без участі людини.
"Але, на жаль, не всі моделі роботів мають схожі набори датчиків і здатні сприймати та обробляти одну і ту ж інформацію. Наш сервіс може стати посередником у спілкуванні роботів і автоматів різних типів", - говорить Асматі. - Наприклад, "прокачаний" холодильник виявляє збільшену витрату продуктів, а робот-охоронець помічає велике скупчення народу в будинку. Це все говорить роботу-прибиральнику, що в будинку проходила вечірка і буде потрібне більш ретельне прибирання. Таких прикладів, які є чимось на зразок фантастики в наш час, можна навести досить багато. І це все може стати реальністю в найближчому майбутньому", - розповідає Карлос Асматі.
У першій своїй реалізації проект MyRobots підтримує лише роботів типу Nao, виробництва французької компанії Aldebaran Robotics. Крім цього невеликого робота-гуманоїда, система так само підтримує "розумні" пристрої, створені на базі мікроконтролера Arduino. Надалі перелік підтримуваних типів роботів і базових пристроїв буде постійно розширюватися.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас