США розчаровані рішенням апеляційного суду на вирок у "газовій справі" Тимошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США розчаровані рішенням апеляційного суду на вирок у "газовій справі" Тимошенко

Кримінал
366
Держдепартамент США заявляє, що розчарований рішенням Апеляційного суду Києва, який залишив у силі рішення Печерського суду екс-прем'єру Юлії Тимошенко у "газовій справі".
"США розчаровані тим, що київський суд підтримав вирок колишньому прем'єр-міністру Юлії Тимошенко 23 грудня, і не взяв до уваги стурбованість демократією і верховенством права під час слухання в суді першої інстанції і винесення ним вироку", - сказав на брифінгу у вівторок представник Держдепартаменту США Марк Тонер.
"Ми закликаємо уряд України звільнити Тимошенко та інших колишніх чиновників, які зараз арештовані. Ми віримо, що вони повинні мати можливість брати участь у політичному житті (України) в повній мірі, включаючи майбутні парламентські вибори", - підкреслив він.
Як повідомлялося, 23 грудня Апеляційний суд Києва залишив у силі вирок Печерського районного суду, за яким Тимошенко засуджена на 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень при підписанні "газових контрактів" з Росією в 2009 році. Рішення суду про законність повторного арешту екс-прем'єра не підлягає касаційному оскарженню.
Перший заступник лідера партії "Батьківщина" Олександр Турчинов заявив, що рішення Апеляційного суду буде оскаржено в ЄСПЛ. Захист Тимошенко шукає юридичну можливість подати скаргу на вирок у "газовій справі" до ЄСПЛ, минаючи касаційне оскарження в Україні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас