"Газпром" не має наміру відмовлятися від "Південного потоку" навіть у разі домовленості щодо ГТС України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" не має наміру відмовлятися від "Південного потоку" навіть у разі домовленості щодо ГТС України

Енергетика
359
Російський "Газпром" не планує відмовлятися від "Південного потоку" в разі досягнення домовленостей щодо газотранспортної системи (ГТС) України. Про це повідомив журналістам заступник голови правління "Газпрому" Олександр Медведєв. Він зазначив, що навіть рахуючи "Північний потік", "Південний потік" і Nabucco Європі все одно буде не вистачати близько 15-20 млрд куб. м газу на рік, тому відмовлятися від "Південного потоку" не має сенсу.
Зазначимо, Росія в переговорах з Україною про зниження цін на російський газ вимагає взамін від Києва передачі половини прав на управління місцевою ГТС. У відповідь Україна запропонувала РФ створити тристоронній консорціум за участю ЄС з управління ГТС в обмін на знижку на газ. Однак ця пропозиція не влаштувала Москву, яка поки що не йде на поступки.
Раніше Президент Віктор Янукович на щорічній зустрічі Yalta European Strategy повідомив, що Київ запропонував Брюсселю і Москві альтернативний варіант, який має влаштувати всі сторони. "Ми пропонуємо нашим партнерам у Європі і Росії гнучкий підхід до модернізації української газотранспортної системи та будівництва "Південного потоку" - він повинен пройти по півдню України. Така можливість є", - заявив Янукович.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас