Експерти: У 2012 році продовжиться відтік капіталу з країн БРІК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: У 2012 році продовжиться відтік капіталу з країн БРІК

Казна та Політика
247
За останні 10 років інвестиційні фонди вклали майже 70 млрд доларів в Бразилію, Китай, Росію та Індію, зростання ринків яких більш ніж в чотири рази перевищило зростання індексу S&P500.
Однак 2011 рік приніс розчарування. Ринки, що розвиваються, закінчують рік з рекордним відтоком капіталу в розмірі 15 млрд доларів, зведений індекс країн БРІК знизився на 23%. Експерти вважають, що ситуація на ринках цих країн продовжить погіршуватися і в наступному році втрати складуть ще 20%.
Валовий внутрішній продукт в чотирьох країнах завершує рік найнижчими темпами зростання за майже два роки. За прогнозами аналітиків, наступного року середнє економічне зростання в країнах БРІК сповільниться до 6,1%. Для порівняння, максимальний показник зафіксований в 2007 році на позначці 9,7%. Світовий же ВВП може збільшитися в наступному році на 4%, де відстаючим регіоном виступить Європа з її 1-процентним зростанням економіки.
Для найбільшої економіки, що розвивається - Китаю - основним фактором сповільнення стали зниження експорту в Європу, а також обмеження, накладені урядом на ринок нерухомості. Зростання в Індії було утруднене найшвидшим збільшенням процентних ставок з 1935 року і падінням рупії до рекордно низького рівня. Та й високий рівень інфляції не сприяє притоку іноземних інвестицій. Бразилія і Росія, чиє зростання протягом останнього десятиліття стимулювалося за рахунок попиту на сировину, постраждали від падіння цін на метали і сповільнення темпів зростання в Китаї, що є найбільшим споживачем металів і нафти.
За матеріалами:
Вести.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас