Експерти: Ринок праці Англії в 2012 році буде відчувати величезні труднощі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Ринок праці Англії в 2012 році буде відчувати величезні труднощі

Казна та Політика
316
Ринок праці Великобританії в 2012 році буде відчувати великі труднощі, в результаті чого ситуація на ньому ризикує виявитися найбільш тяжкою за останні два десятиліття.
Таку думку висловили сьогодні аналітики профільної дослідницької організації Об’єднаного Королівства Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD). За їхніми підрахунками, наступного року число місць в економіці може скоротитися на 120 тис., що значно підвищить рівень невизначеності та соціальної напруженості в країні. При найгіршому сценарії число безробітних в країні до кінця наступного року досягне 2,85 млн осіб, а рівень безробіття підвищиться до 8,8% з нинішнього рівня в 8,3%.
За словами старшого економічного радника CIPD Джона Філпотта, ринок праці країни буде настільки ж слабкий, як і в роки рецесії початку 1990-х років. "Погіршення ситуації на ринку праці, скорочення персоналу і наростаючі невизначеності одночасно з падінням реальних рівнів доходів населення ризикують стати справжньою перевіркою на міцність для Великобританії навіть більшою мірою, ніж у кризові 2008-2009 роки", - підкреслив Філпотт.
Варто відзначити, що, згідно з даними Національного бюро статистики Великобританії, нинішній рівень безробіття в країні знаходиться на своєму 17-річному максимумі. Всього без роботи зараз сидять 2,64 млн осіб. Тим часом навіть величезні зусилля уряду в наступному році не зможуть привести до істотних змін ситуації.
За матеріалами:
Вести.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас