США: Китай не маніпулює курсом юаня, але повільно проводить реформи для його корекції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США: Китай не маніпулює курсом юаня, але повільно проводить реформи для його корекції

Валюта
255
Влада Китаю не маніпулює курсом юаня, але занадто повільно проводить реформи, які могли б наблизити до реальної вартість національної валюти. Як повідомляє Reuters, про це заявили в Казначействі США. Водночас представники відомства закликали американських політиків утриматися від кроків, спрямованих на обмеження китайського імпорту в країну.
У Казначействі вважають, що зростання курсу юаня до долара, що спостерігається останнім часом, не зовсім відповідає реальному стану справ, оскільки юань повинен коштувати набагато дорожче. Точних оцінок реального курсу юаня у відомстві не дають. Раніше політики США озвучували різні цифри - за їхніми даними, курс валюти КНР занижений на 30-40%.
У США триває обговорення валютного законопроекту, прийнятого сенатом в жовтні. Білль дозволяє Білому дому вводити компенсаційні мита щодо товарів з країн, які навмисно занижують курси національних валют.
Законопроект спрямований в першу чергу проти Китаю. Американські законодавці вважають, що низький курс юаня робить товари з КНР конкурентоспроможними і заважає відновленню виробництва після кризи в США. "Антикитайський валютний закон" ще не був підписаний президентом США і не набрав чинності.
У листопаді голова МВФ Крістін Лагард закликала країни, що розвиваються, підвищити курси національних валют. Проти низького курсу юаня також неодноразово висловлювалися політики Євросоюзу.
Курс юаня за 2011 рік зріс відносно долара на 4%. З червня 2010 року, коли влада КНР заявила про початок валютних реформ, вартість національної валюти зросла на 7,7%. Протягом року курс юаня двічі встановлював рекорд - в травні і грудні.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас