В Британії близнюки народилися в один день з різницею у два роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Британії близнюки народилися в один день з різницею у два роки

62
Близнюки, зачаті шляхом екстракорпорального запліднення (ЕКЗ), з'явилися на світ в один і той же день, але з різницею в два роки, повідомляє The Daily Mail.
Безплідна британська пара вдалася до штучного запліднення кілька років тому. Один з отриманих в результаті процедури ЕКО ембріонів був пересаджений в організм матері в 2007 році, а інші були заморожені.
Перша дитина - дівчинка Лексі народилася 27 грудня 2007 року.
У 2009 батьки Лексі, шотландська пара на прізвище Долглейш (Dalgleish), вирішила зробити ще одну спробу. Для цього вони скористалися вже наявними замороженими ембріонами. В результаті на світ з'явився хлопчик на ім'я Руарід. Його день народження також випав на 27 грудня.
Обидві дитини народилися недоношеними. Коли місіс Долглейш була вагітна Лексі на 27 тижні, у неї раптово відійшли води, хоча до того вагітність протікала нормально. Плід, що важив менше одного кілограма, був витягнутий в результаті кесаревого розтину і протягом декількох тижнів перебував у відділенні інтенсивної терапії.
Через два роки брат Лексі народився на три тижні раніше терміну. Причому, як і попереднього разу, у місіс Долглейш відійшли води, і сталося це в той час, коли родина відзначала другий день народження дочки.
За словами консультанта компанії CARE Fertility, яка проводить процедури ЕКО, Філіпа Лауі (Philip Lowe), "імовірність того, що такі діти будуть народжуватися в один і той же день - один випадок на мільйон".
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас