Тігіпко може піти в опозицію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко може піти в опозицію

6586
Анонсоване об'єднання партії віце-прем'єр-міністра Сергія Тігіпка "Сильна Україна" і Партії регіонів зривається або, як мінімум, відкладається в довгий ящик.
Про це пише газета Сегодня, посилаючись на інформацію "з-за зачинених дверей Кабміну".
Так, один з близьких до влади політологів заявив виданню, що Тігіпко незабаром після Нового року голосно грюкне дверима і покине пост віце-прем'єра, пішовши в опозицію. "Він розчарувався у своїх перспективах у відносинах з регіоналами", - сказав політолог.
В оточенні Тігіпка цю інформацію дещо підкоректували. "Бунтувати Сергій Леонідович не буде ні за яких умов, - сказав один із соратників Тігіпко. - І з поста віце-прем'єра він йти не збирається. Але ймовірність того, що "Сильна Україна" не буде об'єднуватися з регіоналами - зараз вище 50%. Злиття нічого не додасть ні йому, ні регіонам. Швидше за все, "Сильна Україна" піде другою колоною влади на вибори і спробує подолати п'ятивідсотковий бар'єр, або зосередиться на роботі в мажоритарних округах, поділивши їх з регіоналами, - це ще не вирішено".
Політолог Кость Бондаренко, колишній заступник Тігіпка по партії, також не надав особливого значення чуткам: "Інформація про відхід Тігіпка ходить вже мінімум півроку. Рано чи пізно вона, можливо, у щось і виллється, але не зараз".
Інформація з надр Партії регіонів, як відзначає видання, теж суперечлива, що, ймовірно, пояснюється різним ставленням різних груп впливу в партії до перспектив Тігіпко.
Одне джерело в керівництві ПР відповіло однозначно: "Об'єднанню бути". Інший відомий регіонал не настільки оптимістичний: "Питання ще не вирішено. Ми зараз дивимося, що вигідніше - об'єднатися, щоб не конкурувати, чи йти одним блоком, але різними партіями. Так ми наберемо разом більше відсотків. До того ж, в союзі ми будемо мати тільки по одному члену в комісії, а порізно - двох".
Сам Тігіпко на своїй сторінці в Facebook нещодавно написав, що об'єднання може відбутися до кінця січня. Але тут же виставив умови, причому у досить жорсткій формі: "За цей час ми повинні з Партією регіонів обговорити нинішню ситуацію і ті методи, якими ми повинні її змінити - без різких і жорстких дій ситуацію не виправити, - надто багато накопичилося проблем. Я говорю про сповільнення реформ, про корупцію, про неповернення ПДВ, про нескінченні перевірки бізнесу. Це все вимагає вирішення саме зараз, тому що наступний рік - це рік парламентських виборів. І не давши цих відповідей, йти на об'єднання дуже складно. Якщо ми знайдемо відповіді на ці питання, впевнений, об'єднання буде. Якщо не знайдемо відповіді - на з'їзді буде ухвалено рішення не входити до Партії Регіонів і йти на вибори самостійно".
Регіонали посил почули, але сильно не наполягають. "Партія регіонів готова до конструктивного діалогу. Але мова може йти тільки про розпуск "Сильної України" і вступ її членів до ПР. Ми не нав'язуємо об'єднання, це їхнє рішення. Але як би все не склалося, партнерами ми залишимося", - сказав перший заступник голови фракції Партії регіонів Михайло Чечетов.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас