Влада Німеччини має намір боротися зі "згорянням" на роботі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Німеччини має намір боротися зі "згорянням" на роботі

456
Міністерство праці Німеччини почне з 2012 року масштабну програму боротьби з синдромом емоційного згоряння на роботі.
Про це глава відомства Урсула фон дер Ляйен заявила в інтерв'ю Saarbruecker Zeitung, повідомляє Лента.ру.
За її словами, кожен третій німець, який достроково йде на пенсію, робить це тому, що психологічно не справляється з вимогами роботодавця. Більшість з них йдуть з роботи ще до 50 років, що є великою втратою як для компаній, так і для суспільства. На компенсацію не відпрацьовані робочі дні, лікування і дострокові пенсії витрачаються мільярди євро на рік.
У ФРН роботодавцю загрожує покарання від штрафу аж до тюремного ув'язнення, якщо він порушує закон про охорону праці, в тому числі щодо психологічного стану підлеглих. Цього вже достатньо, з точки зору законодавства, тож більш суворих законів уряд приймати не планує. Однак, як показують соціологічні дослідження, сім з десяти компаній не приділяють цій темі достатньої уваги: або не усвідомлюють проблему, або не розуміють, як з нею боротися.
Зараз вихід на пенсію в Німеччині можливий з 65 років, однак з 2012 року цей вік почне збільшуватися на місяць кожен рік. У результаті, до 2029 року пенсійний вік буде піднято до 67 років. Влада пояснює це збільшенням тривалості життя. За словами фон дер Ляйен, за останні десять років число працюючих громадян старше 55 років зросло в два рази, старше 60 років - на 150%.
Як зазначає журнал Фокус, в Україні синдром вигоряння косить офісних співробітників. Видання наводить 12 стадій "синдрому вигоряння".
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас