Великобританія готує екстрені заходи на випадок краху зони євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Великобританія готує екстрені заходи на випадок краху зони євро

Валюта
1023
Уряд Великобританії готує плани введення обмежень на вивезення з країни і ввезення в неї капіталу на випадок розвалу зони євро.
Про це повідомляє лондонська газета The Daily Telegraph, передає ИТАР-ТАСС.
"Міністерство фінансів працює зараз над кризовим планом щодо запровадження контролю за переміщенням капіталу в умовах можливого краху єврозони", - відзначає видання.
За даними газети, обмеження на вивезення і ввезення капіталу в Великобританію будуть введені "в самому крайньому випадку і відповідатимуть аналогічним крокам в інших країнах Євросоюзу".
Фахівці британського мінфіну виходять з сценарію, коли розпад єврозони або вихід з неї однієї країни призведе до припливу фінансів у Великобританію, що може викликати небезпечне для національної економіки зростання обмінного курсу англійського фунта стерлінгів.
Існуючі зараз в Євросоюзі правила дозволяють вводити окремим країнам контроль за припливом фінансового капіталу, але тільки на граничний період в шість місяців і за згодою інших держав ЄС.
Одночасно The Daily Telegraph повідомляє, що британський МЗС розробив власний план на випадок краху єврозони, який, в тому числі, передбачає закриття зовнішніх кордонів Об’єднаного Королівства.
Раніше повідомлялося, що Великобританія в році, що минає, втратила позиції шостої економіки світу, поступившись цим місцем Бразилії.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас