"Газпром", як і раніше, планує продаж 16,7% акцій Газпромбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром", як і раніше, планує продаж 16,7% акцій Газпромбанку

133
"Газпром", як і раніше, не відкидає зниження частки в Газпромбанку, що входить до п'ятірки найбільших банків РФ, до 25% плюс одна акція з 41,7%. Про це повідомив "Прайм" з посиланням на інтерв'ю журналу "Газпром" заступника голови правління, начальника фінансово-економічного департаменту ВАТ "Газпром" Андрія Круглова.
"Газпрому" належать частки в акціонерних капіталах кількох банків. Такі активи ми визначаємо як непрофільні й у перспективі плануємо скоротити частку участі в них. Що стосується конкретно Газпромбанку, в даний час нам належить близько 41,7% його акцій. В умовах сприятливої кон'юнктури ринку або при наявності хороших пропозицій ми передбачаємо знизити цю частку до блокуючого пакета - 25% плюс одна акція", - сказав він.
У червні голова "Газпрому" Олексій Міллер говорив, що компанія прийняла принципове рішення щодо продажу 16,7% Газпромбанку. При цьому він не відкидав, що угода може відбутися вже в 2011 році. Міллер говорив, що присутність Газпромбанку у звітності самого "Газпрому" справляла негативний вплив на співвідношення боргу до EBITDA. Він також сказав, що в даний час "Газпром" веде оцінку можливої вартості пакета, призначеного для продажу.
Згідно з документами банку, "Газпром" напряму володіє 41,72% акцій, ще 6,6% належить ТОВ "Нові фінансові технології".
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас