Банки намагаються вжити заходів на випадок виходу європейських країн із зони євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки намагаються вжити заходів на випадок виходу європейських країн із зони євро

659
Як мінімум два міжнародні банки зробили дії для встановлення резервних торговельних систем, які зможуть працювати з валютами, що використовувалися європейськими країнами до введення євро, у тому числі з драхмами, ескудо і лірами, пише газета The Wall Street Journal.
За словами джерела, знайомого з ситуацією, представники двох банків контактували з бельгійським консорціумом Swift, який управляє мережею, що використовується у фінансових транзакціях. Банки розраховували заручитися підтримкою технологічної Swift, а також отримати валютні коди для встановлення резервних систем.
Swift, однак, відмовилася надати інформацію для планування дій банків на випадок настання певних умов, відзначило джерело.
Відмова Swift зумовлена побоюваннями, що розкриття такої інформації спровокує нову хвилю сумнівів інвесторів і підсилить нестабільність у єврозоні.
Така ситуація не дуже сприятлива для банків, які намагаються прорахувати всі наслідки можливого виходу однієї з країн єврозони з валютного союзу, відзначають експерти.
Іншим сигналом посилення побоювань інвесторів щодо можливого виходу якоїсь європейської країни з єврозони є той факт, що деякі компанії, що працюють у Греції, почали виводити свої кошти з країни майже на щоденній основі, тоді як раніше це відбувалося з інтервалами в один-два тижні.
Такі дії, за словами одного з банкірів, знайомого з операціями, зумовлені бажанням застрахуватися від несподіваного зниження вартості інвестицій у разі повернення Греції до колишньої валюти.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас