Яценюк: КС поглумився над українцями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк: КС поглумився над українцями

Казна та Політика
795
Народний депутат України (фракція "НУ-НС"), лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк має намір ініціювати скорочення витрат на утримання Конституційного суду (КС) України.
"Ми, як опозиція, будемо вимагати скоротити витрати на утримання цього суду, який нічого не приносить в Україні, крім того, що він приймає рішення, які пишуть і диктують в адміністрації президента України", - сказав він журналістам після оприлюднення рішення КС про відповідність Конституції порядку виплати соціальних пільг певним категоріям населення, прописаним в держбюджеті-2011.
Яценюк негативно сприйняв це рішення КС. Він вважає, що воно грубо порушує Конституцію і прийнято під тиском Адміністрації президента та Кабінету міністрів України. "Те, що сьогодні відбулося - це просто наруга над правосуддям і над українцями", - зазначив він.
Також присутній на брифінгу народний депутат (фракція "НУ-НС") Юрій Кармазін зазначив, що судді КС повинні нести відповідальність за такі антиконституційні рішення.
Як повідомлялося, Конституційний суд України (КС) визнав конституційним право уряду визначати порядок і розмір соціальних виплат залежно від наявного фінансового ресурсу бюджету Пенсійного фонду.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас